Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogyan legyek (jó) háziasszony?

Hogyan legyek (jó) háziasszony?

Figyelt kérdés

Nemrég költöztem össze a barátommal. A főzés nem az erősségem, de ezen szeretnék változtatni, ezért szeretném kérdezni, hogy Ti hogy/honnan tanultatok meg főzni? Könyvet most nem szeretnék venni, meg vizuális típus vagyok, ezért egy olyan oldalt szeretnék találni, ami a nagyon kezdőknek való. De tényleg, ahol le van írva akár még képekkel is lépésről lépésre minden.

A másik dolog pedig, hogy takarításnál mire mit használtok (csaptelepre, fürdőkádra, tűzhelyre), mivel mostok fel, miből mennyi kell. Szeretnék házias lenni, de nem tudom hogyan kezdjek hozzá.

2020. nov. 2. 16:12
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
0%
Konyhafőnök VIP!
2020. nov. 3. 16:37
 12/32 anonim ***** válasza:
11%

Szia en is igy kezdtem 1,5 evvel ezelott:)

Az igenyem meg volt ra de se fozni se takaritani nem tudtam.

Fozni rovid ido alatt megtanultam, nekem szerencsem van jo a szajizem de ezt ugy fogod tudni megtanulni hogy probalkozol.

Receptekkel. Nem fog elsore sikerulni, egy par dogolj meget meg fog elni a konyha illetve par ember fejere lehet rarepul a kaja:) (en emeleten lakom.)😅

Aztan hidd el belejossz.

Nekem sokat segitettek eredeti roma asszonyok mit hogyan kell illetve nagyapam a fozesnel.

En szinte mindent zsirral sutok. Egyedul a rantott dolgokat es a szalmakrumplit nem.

A tejszint az eredeti tejszint nem fogod tudni robotgeppel habba verni mert vajat kopulsz belole 😅(2 liternti tejszin veres utan szolt a parom mikor mar az agyverzes kerulgetett hogy ezt kezzel kell😅😅😅)

Mindent meg kell mosni alaposan, a fott tesztat is szures utan mosd le.

A majat tilos sozni csak ha mar szinte kesz van mert megkemenyedik.

A porkolteknek a hagyma a lelke attol

Lesz jo szaftos es a szaftban puhul meg a husod.

A huslevest kozepes vagy takarekon szabad feltenni fozni.

Hmmmm talan ennyi alapveto praktika jutott az eszembe hirtelen

A takaritas legalabbvetobb szabalya hogy egyszer de nagyon alaposan az utolso centiig dzsuvazz ki mindent.

Utana mindennap eleg csak egy kicsi valamit csinalnid es rend tisztasag lesz.

Mindennek meg kell lennie a helyenek.

Nincs agyra dobott ruhak, vagy a szekreny tetejere feldobott dobozok.

Mindennek talalj helyet ilyen pepcos kik ikeas dobozok nagyon jok erre.

Naponta porszivozok es felmosok. Neked eleg lehet ket naponta is de nalunk van cica kutya igy kell.

Mindennap mosogass el, es a szemetet mindennap vidd ki.

A morzsat a pultrol vagy bent hagyott poharat pl azonnal vidd ki takaritsd le mert utana ott marad szetszorodik stb.

Hutot havonta kell takaritani.

Fagyot evente egyszer olvasztom le.

Csapokra hagyomanyos cifet hasznalok.

Butorokra elso korben ablaktisztito majd ezutan torlom at butorapoloval.

Jar mosogatoszerrel mosogatok.

A ruhak kozt illatparnak vannak.

Nalunk mindennap megy a mosogep, feher ruhakhoz feherito domestost es dm feher uhakhoz valo folyekony mososzert es silan oblitot hasznalok. 7 kg ruhahoz 30ml mosogel 1 domestos kupaknyi mennyisegu feherito es fel kupak oblito.

Szineshez 30ml dm szines mosogel felkupak silan oblito.

Nalunk van szaritogep, annak a tartalayaba felgyulemlett vizet a felmosoba ontom azzal mosok fel.

Ahhoz elsonek fertotlenitot ontok(dm) majd ha megszaradt ajaxxal illatositom es mosok fel megegyszer.

Hetvegenkent portalanitok.(belvaros akar 2 naponta is lehetne..)

A zuhanyzokat ket hetente vizkotelenitem, mi szappannal furdunk gyorsan lerakodik a cucc ugyannakkor a szappannal tisztabbaknak erezzuk magunkat a tusival ellentetben meg ugyis h az en borom allergias a tusfurdore:(

Nesti Dante Szappanokat hasznalunk.

Ha barmiben tudok meg segiteni irj nyugodtan:)

2020. nov. 4. 13:40
 13/32 anonim ***** válasza:
39%
Ja es lefolyotisztitaskepp ( a szappan zsirja szinten dugit) 20%os ecet es szosabikarbona mindig van itthon :)
2020. nov. 4. 13:44
 14/32 anonim ***** válasza:
48%

Ja kajanal pedig csak jo cuccokbol fogsz tudni izletes etelt kesziteni.

Jo cucc jelenti azt hogy a gombat ne margarinnal parold hanem eredeti vajon(82%)

Mi kettonkre mindennap fozok mi eleg kenyesek vagyunk a kajara igy eleg ritkan van rantott hus inkabb a kulonlegesebb eteleket reszesitjuk elonyben es nem vagyunk levesesek.

Kettonkre 0,5kg hust veszek.

Mi masnapi kajat nem esszuk meg. Igy ez pont elszokott fogyni esetleg marad egy repetara valo.:)

Rantott sajtot en panirozom rendes sajtbol nem csinalok fagyasztott solgobol kajat.

Mindennap veszek friss zsomler bagettet 3-5 dbot. Felvagottat paprika, uborka gomba mindig van itthon.

Uditozunk napi ket uveg udito egy rostos egy uveges vmi, italok behutve, sor ha vendegek jonnek parom nem issza a sort de megtudsz masokat kinalni vele, nem romlik meg.

A pultot tisztitokendovel(dm) tisztitom a mindennapokban.

2020. nov. 4. 13:51
 15/32 anonim ***** válasza:
28%

Agynemut hetente mosom, a lepedot pedig 3 naponta, a torcsiket hetente, a kilepo szonyeget hetente de mindjg feltesszuk magunknutan a kis helyere h kiszaradjon ne rohadjon be.

A poharakat azonnal attorlom mosogatas utan szoszmentes torlomendovel mert ugy lesz csillogo es nem marad cseppfoltos.

Fuggonyt 3-6 havonta mosom.

A teli nyari cuccokat ugy teszem el h kimosom mindet.

Es ugy veszem elo h ujra mosom oket.

Nekem az erkelyen sok a fuszeenoventem disztitesnel nagy haszunkat vettem illetve a szunyogoknal

Is nem jottek be mert teleraktam rozmaringgal es citronellaval😃

De van menta rozmaring bazslikom oregano citronella

A fehernemus fiokokban ikeaban lehetett kapni ilyen rendezo izeket a zoknikat ugy teszem el, illetve a fehernemuket is.

2020. nov. 4. 13:57
 16/32 anonim ***** válasza:
25%
13-as észlény... ecet és szódabikarbóna, ugye nem összeöntve, meraz húdepezseg? Csak szólok, hogy éppen közömbösítik egymást.
2020. nov. 4. 14:25
 17/32 anonim ***** válasza:
57%
Kérdező! Nem kell házirabszolgának lenni mint a fentebb írós. Ha a piros ruhát hanyagolod, máris sok gondtól megkíméled magad. Olyan legyen az ágynemű, hogy egyszerre tudd mosni, ne kelljen külön fehér és sötét, vagy pamut és műszálas, de ez a többi ruhára is érvényes. Szőnyeg helyett padló amit csak összesepersz, nedves laposfelmosóval feltörölsz. Ha van rá keret akkor mosogatógép és szárítógép de nem egybegép hanem külön, normális mosógép és szárítógép. :) Fölösleges porfogó, rongyok, cirádás bútorok, kertitörpék, mindenféle szőnyegek ne legyenek, csak a baj van velük.
2020. nov. 4. 14:30
 18/32 anonim ***** válasza:

Domestossal mosni? Ilyet még életemben nem hallottam, van direkt fertőtlenítő hatású mosószer (én néha azzal szoktam kimosni a törölközőket) ha valaki szeretné ha fertőtlenítve lenne a ruha. A domestos nem mosószer....

#17-essel ellentétben én nagyon ajánlom az egyben mosó-szárítógépet, sokkal-sokkal kényelmesebb, egyszerűbb és persze fele akkora helyet foglal, mint a két külön gép.

A porfogók elkerülését teljes mértékben támogatom, most pl. nincs egy óra az alapos portörlés az egész házunkban, régen egyetlen szobával se végeztem annyi idő alatt, mikor csomó fiszfasz dísztárgy volt a polcokon. :D

2020. nov. 4. 14:38
 19/32 anonim ***** válasza:
30%
Én csak azt nem értem hogy egy felnőtt ember hogy lehet ennyire életképtelen sztem akinek itt kell megkérdeznie hogyan kell fozni mosni takaritani ott esélytelen bármi fejlődés nem alap hogy vannak receptek és az ember látja mit kell takaritani? Kicsit talpra esettebbnek kene lenni főleg ha már az ember felnőtt és külön el
2020. nov. 4. 14:45
 20/32 anonim ***** válasza:

Van jó egybegép is, ami nem nparasztvakítóan csak vízzel szikkasztó, hanem tényleges szárító, szöszgyűjtősen. De az eleve olyan 400eFt körüli és csak 3kg körüli ruha fér bele, és ha mos, nem tud szárítani is egyidőben egy másik adagot.

Egyébként a kérdező ifjú néniék nem hiszem, hogy megengedhetik maguknak ezt a masinát. Marad a szárítóállvány és a penészgyártás.

2020. nov. 4. 15:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!