Hogyan legyek (jó) háziasszony?
Nemrég költöztem össze a barátommal. A főzés nem az erősségem, de ezen szeretnék változtatni, ezért szeretném kérdezni, hogy Ti hogy/honnan tanultatok meg főzni? Könyvet most nem szeretnék venni, meg vizuális típus vagyok, ezért egy olyan oldalt szeretnék találni, ami a nagyon kezdőknek való. De tényleg, ahol le van írva akár még képekkel is lépésről lépésre minden.
A másik dolog pedig, hogy takarításnál mire mit használtok (csaptelepre, fürdőkádra, tűzhelyre), mivel mostok fel, miből mennyi kell. Szeretnék házias lenni, de nem tudom hogyan kezdjek hozzá.
Igazság szerint nekem semmi extra nem volt, fogtam pár receptet és utánoztam amit abban írnak, mutatnak. :D
Tisztítószerek: csaptelepre, fürdőkádra Cycle általános tisztítót használok. A főzőlaphoz kaptunk ajándékba ahhoz való tisztítót, de ha elfogy akkor arra is a Cycle vagy a Greenbiotic konyhai tisztítója fog kerülni, nem fogok ezért külön szert vásárolni és tárolni. :D Ez a kettő eddig mindennel megbirkózott, még egy domestost szoktam néha használni, a wc-hez és ennyi.
Ezek alapvető emberi “készség” nem kell nonek lenni ahhoz hogy ezeket az ember megtanulja a parodnak is tudnia kene fozni mosni takaritani
Amúgy Google ! A koszt meg te latod hogy mi van otthon
Én se tudtam még teát se főzni, amikor férjhez mentem. Viccből szoktam azt mondani, hogy főzni tudó férjet kell keresni, akinek az anyukája nem tudott főzni, és akkor könnyű az ember -asszony- dolga.
De komolyan, én könyvből tanultam, és többől is, a leghasznosabb az Ínyesmester szakácskönyve -szép piros könyv- volt. Mert van benne sok jó tanács is.
Ami nekem segített, az a heti 2-3x főzés, és nem többször. Úgy, hogy csináltam mondjuk 3 napra pörköltet, mellette másnapra főzeléket, és harmadnap tejfölt raktam bele, és gyorsrizs volt hozzá idény savanyúsággal. Amikor ezt meguntuk, akkor mondjuk natúrszelet volt különböző mártásokkal, köretekkel, főzelékekkel.
Addig nem tágítottam egy-egyféle főkajától, amíg úgy nem ment, hogy egyből-gyorsan és jól megnem tudtam csinálni.
Szerintem a videók csak elterelik az ember figyelmét. Jobb ha kint hagyja az ember a szakácskönyvet az asztalon, és abból főz. Az se baj, ha maszatos lesz.
Kezdésnek örvendeztesd meg egy gourmet fogással a párod: https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__parka..
Viccet félretéve, a főzést kezdd a legegyszerűbb ételekkel (pl tészták, levesek), hogy már az elején sikerélményed legyen, aztán ahogy belejössz, úgy leszel egyre jobb, kiismered az eszközeidet, a sütőt, stb. Szokyt én is ajánlom, igazi házias eteleket csinál és tényleg belerágja a szádba lépésről lépésre mit kell csinálni.
A takarításhoz használt eszközöket nem kell túlbonyolítani, ecet, domestos, zsíroldó jó ha mindig van a háznál, illetve ezek az 1x használatos nedves törlőkendők is nagyon jók. A titok az, hogy legyen egy rutin, és amikor takarítasz, akkor ne zökkentekén ki semmi, szánd rá azt a 2 órát es egyre könnyebb lesz.
Konyhafőnök VIP
és Dzsimmi óta tudjuk, hogy Egy jó asszony mindent megbocsájt.
6-os válaszával teljesen egyetértek, kivéve a nedves törlőkendővel, értelmetlen drága és szemetelő dolog. Rongy + folyékony tisztítószer tökéletes. :)
A kecsöpös tésztán jót röhögtem. Exem szokott magának készíteni. :DDDD
Én amit tanácsoknék még az a Flylady program elolvasása,ez segít a rutint kialakítani és YouTube videók,amelyik szimpi (pl.Zé konyhája),ha vizuálisabb vagy.
Én is pártolom a nedves törlőkendőket! Nem drága is van jó és nagyon szeretem, mindennapi használatban van! A kecsöpös kérdést köszönöm!!!! Rég nevettem már ennyit!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!