Melyik házimunkát milyen sűrűn csináljátok?
Figyelt kérdés
Ilenyekre gondolok, hogy portörlés, porszívózás, felmosás, kád kitakarítása. Amit ugye nem napi szinten csinál az ember.2020. okt. 26. 13:48
11/28 anonim válasza:
4-es, 5-ös: akkor talán főállásban takarítónő vagy a saját lakásodban? Vagy ez tisztaság mánia? El nem tudom képzelni, hogy ha valaki napi 8 órát dolgozik, majd bevásárol, hazamegy, tisztálkodik, családtagokkal értekezik, idősebb családtagokról gondoskodik, vagy legalábbis kommunikál velük, gyerekekkel foglalkozik, főz, mos, vasal, saját szükségleteit kielégíti, az minden áldott nap egy átlagos lakást kiporszívóz, felmos, port töröl, stb. Ez esetben más fontos dolgokat hanyagolhat el, pl. a családtagjait, vagy saját magát. És ez utóbbit nem csak a külső megjelenésre értem, hanem a művelődésre, a szórakozásra, a baráti kapcsolatok ápolására is.
13/28 anonim válasza:
Ezeket hetente, általában valamelyik hétvégi nap.
A porszívózást annyival kiegészítem, hogy a nappali/étkező/konyha egy légterű, itt a robotporszívó is szokott ténykedni hétközben.
14/28 anonim válasza:
#12,13: vagy csak szeretik a rendet, tisztaságot, azért a hàzért, lakásért amiért évekig dolgoztak nem amortizálják le hanem vigyáznak rá. Nem napi 5-6 órás takarításról beszélnek. 20-25 perces napi szinten tartás.
15/28 anonim válasza:
Bőven elég 3-4-5naponta porszívózni vagy egyéb takarítás! Nem kell ahhoz naponta rabszolgázni, hogy ne amortizálódjon le egy lakás!
16/28 anonim válasza:
De ha valakinek az a jó, hogy minden nap felporszivóz, akkor az téged miért zavar?
17/28 anonim válasza:
Gondoltam, hogy csak a lepontozás megy rá :D ez a színvonal itt...
18/28 anonim válasza:
A felsoroltakat hetente, kivéve a kád - azt heti 2-3 alkalommal pucoljuk ki.
19/28 anonim válasza:
Porszívózás nálunk naponta van, gyakran 2x is. 2 kisgyerek, egy kijárós kutya, egy kijárós macska mellett muszáj, mert az előtér és az étkező padlójára bizony állandóan kerül valami, a járólap meg világos, sajna azonnal jó látványos is minden. Felmosás szintén van napi 1-2 ugyanezért. A kádat minden használat előtt-után öblítem, rendesen tisztítóval hetente takarítom ki. Portörlés kb hetente-kéthetente. Nálunk nem ez a klasszik reggel elmegyünk dolgozni, oviba, suliba, késő délután haza felállás van, majdnem mindig van itthon minimum 2 ember a 4-ből, úgyhogy annnyira nem marad meg a rend és a tisztaság sokáig.
20/28 anonim válasza:
Porszívózást 2 hetente. Kádat nem igazán szoktam takarítani, kiszálláskor mindig leveretem körbe vízzel. Az elég hogy ne legyen koszos, legfeljebb csak vízköves lesz, azt meg alkalomadtán (pár havonta) letakarítom róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!