19 20 21 22 éves lányok ti milyen házimunkát végeztek? És ha nem csináljátok akkor miért nem (bejárónő van, anya csinálja)?
17 vagyok,a szobámat takarítom.
Heti 2x jön takarítónő, aki vasal is, de nem szeretném, hogy hozzám bejöjjön.
Autót mindig én takarítok, anyukámét. 3 hónapja van jogsim, akkor használhatom, ha kitisztítottam.
Nem házimunka, de anyukám összes word-jét, ppt-jét, excel-jét én segítek megcsinálni.
Én 18 vagyok, remélem ettől még hasznos lesz a válaszom.
A 18 születésnapom előtt 2 hónappal költöztem el otthonról, párommal élek azóta is, és én csinálok általában mindent, de nyílván besegít ő is.
Az, hogy mindent, egyértelműen nem fogod tudni mit fed le.
Kis idő után fel tudtam állítani a rutinom, amit mai napig így csinálok.
Eleinte amit éppen elkezdtem, de mivel még tanulok, ezért ha hazaértem, akkor be kellett osztanim az időm, hogy jusson mindenre.
Akkor, amikor hazaértem a suliból, akkor indítottam egy mosást, ami alatt elmosogattam. Ezután teregettem, majd főztem. Amit nem pakoltunk el, azokat összehajtogattam, vagy éppen csak visszatettem a helyére, attól függ mik voltak.
Viszont, ha a mostani napi nagytakarításomra vagy kíváncsi, az a következő képpen zajlik: Reggel, amint felkelek, megigazítom az ágyat, összeszedem a mosni valót, és amíg megy a gép, addig elmosogatok. Ha végzett a mosógép kiteregetek, ha kell még mosnom, akkor indítok egy újat. Ezután főzök, majd a ház legtávolabbi pontjából folytatom a takarítást. A polcokat összerendezem, letörölgetem.
Ha szemét van, azt kiviszem, majd az ágy alól amit tudok kipakolok, és kisöprök onnan, majd az egész szobában. Ezután a nappali következik, ahol összepakolok, majd felsöprök. Ezután általában a fürdőbe megyek, ahol a tükör alatti polcot lepakolom, letörölgetem. Ezt követően a mosdókagyló alatt ugyanez. A WC-t domestossal kimosom, WC kefét is átmosom. A WC és zuhany előtti szőnyeget az udvaron kiporolom, lesöpröm. Összesöprök itt is, majd visszakerülnek a szőnyegek. Ezután a konyhát és az előszobát ha felsöpörtem kb. végeztem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!