Aki hetente egyszer mos hogy csinálja?
Én mondjuk délelőtt óta gondolkozok, hogy egy kutyasétáltatástól mégis miért lenne tiszta "kutyanyál, por, szemét", vagy egyéb kosz a ruhám? :D
Nem koktélruhában szoktam kivinni a kutyát nyilván, de úgy igazság szerint nem szoktam koszos se lenni, ugyanúgy a cipőtalpamat használom arra hogy érintkezzek a talajjal, a kutyám pedig nem akar elfogyasztani engem. Nekem nem jár nagyobb kosszal, mint pl. munkába menni.
Ja, nekem az eddigi kutyáim nem voltak extra jólneveltek, de azért tudtak normálisan viselkedni. Így érthető.
És még én hittem azt, hogy sokat mosok :D
Elindítunk heti 2 színeset, 1 fehéret, 1 törölközős és egy ágyneműs töltetet. De ez még így is csak 5 adag egy héten, és sokszor nincs is tele, pedig mi is minden nap átöltözünk..kutya is van, és hárman vagyunk.
Az ágyneműset csak 30 perces programra teszem, nem koszos, csak fel kell frissíteni..
Használok hozzá antibakteriális öblítőt, így tökéletesen elég neki ennyi.
Az ágytakarók, díszpárna huzatok, stb azok ugyanez, egy 30 perces programra bedobom, seperc alatt kint is van, ezt nem veszem bele a szokásos mosásba..
Világos-színes-fekete. Kb ilyen bontásban. Színfogót használok, és mindent kifordítva mosok.ha valami nagyon macerás (pl. selyemblúz) azt kézzel mosom. Amit úgy gondolok,hogy fog, azt totálisan külön,esetleg azonos színűvel.
De szerintem már lassan túlragozzuk, mindenkinek egyéni a mosási technikája, esetleg ötletet lehet meríteni. De annyi mindentől függ a kialakult szokás, hiszen abban a családban ahol pl. fizikai munkát végez a férfi, ott egyértelmű,hogy az olajos, piszkos ruhát csak külön, az inges pasiknál szintén más. A hőfok is változó.
Én pl. tegnap nagytakarítottam egy szobát. A függönyök mellé simán betettem az éjjeli szekrényen lévő fehér kisterítőket, a plédeket viszont a nagy méretük és vastagabb anyaguk miatt egyesével, + az ágytakarót is.
Jól kirázok előtte mindent, portalanítva teszem a mosógépbe. Színfogó mellé, a függönyöket függönyfehérítővel/öblítővel mosom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!