Utólag mit lehet tenni a vízes fal ellen?
Ha olvasgattál a témában, biztosan láttad, hogy léteznek utólagos falszigetelési technikák. Nézzetek ilyen céget, lehetőleg referenciákkal, az állapotfelmérés, faldiagnosztika többnyire ingyen van, ha utána velük csináltatjátok meg a munkát. Az sem biztos, hogy talajvíz, bár az a legvalószínűbb.
Amíg ez nincs megoldva, addig fölösleges bármilyen felújítást, festést, egyebet végezni, mert ahhoz, hogy a fal rendesen kiszáradjon, általában le kell verni a régi vakolatot, és speciálisat felvinni rá.
utólagos lábazati vízszigetelés nem olcsó mulatság.
több lehetőség is van, de mindegyik elég drága.
gondolom régen kátránypapírt tettek (már ha tettek) a falazat alá, ami mára már elporladt, és ezért szívja fel a tégla a vizet.
esélyes hogy az összes helységben számítani kell rá, hogy fel fog vizesedni a vakolat.
először meg kell vizsgálni hogy miből van az alapja a háznak, régen nagy mészköveket raktak le a földbe, majd arra falaztak.
ez a rosszabbik verzió, mert a mészkő úgy viselkedik mint egy szivacs, folyamatosan szívja fel a talajnedvességet és szépen magában is tarja addig, még a tégla tovább nem szívja.
ha betonból van, akkor valamivel jobb a helyzet.
én eddig 2 fajta utólagos vízszigetelést láttam/csináltam, mind a kettő tökéletesen megoldotta a problémát.
ebből az egyiket magatok is meg tudjátok csinálni, ez az injektálható szigetelő anyag.
ebből egy tubus 10 ezer forint, és kb 1-1,2 méterre elég, attól függ hogy milyen vastag a fal.
tehát durván 10.000ft/méterrel lehet számolni.
hátránya, hogy csak téglához vagy egyéb kerámia falazó elemekhez lehet használni, vályoghoz, betonhoz stb nem.
(ebben tudok tanácsot adni, sokszor csináltuk már)
a másik eljárás a lemez préselés.
erre nem tudok méter árat mondani de egy durván 100 négyzetméteres régi parasztházat 1,5 millióért csinált meg egy cég tavaly, ez a legdrágább úgy tudom.
aztán van még ez úgynevezett elektromos vízszigetelés, ezt nem ismerem csak hallottam róla, fogalmam sincs mennyibe kerül és hogy mennyire megbízható, de itt tudsz róla olvasgatni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!