Fa tüzelésű kazánotokban elszoktatátok égetni a háztáji szemetet is?
Itt nem a gallyakra és levelekre gondolok, hanem ami a kukába termelődik. Műanyagüveg, esetleg rossz ruhák illetve cipők, stb... Kivéve persze a sprés doboz és társait :)
Ha NEM akkor miért nem?
https://www.youtube.com/watch?v=uUZDC3KEhss
Ha már háztáj :D
4/5 na ezt a háztájit azért csak csak betüzelném xD
5/5 köszi a választ :)
A rossz ruhakat, taskakat, cipoket a kuka tetejere teszem. Ha valamelyik kukasnak tetszik, elveszi es berakja a sofor melle.
A papirt el szoktam egetni, a tobbi megy a kukaba. Semmi meleget nem csinalnak, csak budosek meg szennyezik a kornyezetet. A muanyaguvegeket el szoktam tenni, mert jok lesznek bornak vagy palinkanak.
a környezet szennyezésen túl a kéményt is nagyon hazavágja.
ugyanis az ilyen holmik égetése során rengetek olyan égéstermék keletkezik ami vízzel keveredve savakat alkot (kénsav, szénsav stb)
ez a kémény belsejében szépen befolyik a fugák közé és lassan szétmarja az egészet, majd jön egy nagyobb szél és csodálkozunk miért dőlt ki a kémény :)
na meg lerakódik egy csomó kátrány is a kéményben ami kéménytüzet okozhat.
ha van lehetőséged rá akkor semmiképp ne tüzelj műanyagokat, mert tudom sok embert rávisz a kényszer, sajnos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!