Háztáji gazdaság kialakításához hogyan szerezzek tapasztalatot? Menjek el máshoz dolgozni -akár ingyen- vagy fogadjak fel valakit, aki nálam dolgozik és én fizessek?
Városi lány vagyok. Eddig csak cserepes virágokat öntözgettem.
Ősz végén kiköltöztem egy kertes részbe, ahol minden adott egy baromfiudvarhoz, kecske tartáshoz, haszonnövényekkel beültetett kerthez, de akár gyümölcsfák telepítéséhez is.
Nem tudom mik legyenek az első lépések. Kitől tanulhatnék, hogy ne a saját káromon kelljen mindenre rájönnöm.
A szomszédok csak kijárósak, nem ottlaknak.
Szakkönyveket már találtam, de hát az ugye csak elmélet...
Gondoltam elszegődnék önkéntes ingyenmunkára valahová betanításért, tanácsadásért cserébe.
Vagy fogadjak inkább fel valakit, aki nálam dolgozik és fizessek, hogy közben eltanulhassam tőle, amit tudni kell?
Szia.Hasonló cipőben járok én is.Bérházból költöztünk családi házba,nagy kerttel.Minden vágyam az önellátó háztartás!
Tavalyi évben kezdtem kicsiben:)Leírom Neked mi az ami nekem bevált.Eper palántákat ültettem,ezek szépen megmaradtak,már tavaly ettünk is róla egy-egy szemet.Paradicsom és paprika palánták is szépek voltak (ezeket is palántáról ültettem)egész nyáron ezekről ettünk:)
Koktél paradicsomot is ültettem,szintén palántáról-olyan vékony volt hogy nem gondoltam hogy megmarad,4 tő volt.Annyi volt hogy még üvegekbe is főztem be belőle !
Sóska-magról,zöld petrezselyem szintén magról-hagyma magról.Retek hónapos,ebből szintén sok volt,ja meg saláta.
Ezek nekem jól sikerültek,idén több mindent szeretnék,tyúkokat a tojásért mindenképpen!!
Sok sikert kívánok Neked,már alig várom hogy jöjjön a tavasz!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!