Gyógynövények, fűszernövények háztáji termesztéséről jó kézikönyv?
Ha a minél nagyobb illóolaj- vagy hatóanyag-hozam a lényeg, akkor van értelme kézikönyvnek, egyébként a konyhára vagy házi patikára nagyon egyszerű a termesztésük.
Nálam sokféle van, többségük magról lett nevelve, és más dolgom nincs, mint néha megöntözni, gyomlálni őket.
Azt érdemes egyszer neten kikeresni, hogy melyiket mikor a legjobb szüretelni, de a zöldfűszereket általában folyamatosan lehet igény szerint tépkedni ételbe, teának.
A fagyérzékenyekről dönteni kell, hogy egynyáriként neveled, vagy áttelelteted (már amelyik nem alapból egynyári). Ez az alap info pedig rendszerint a magos zacskón is rajta van.
Talajigénnyel nem szoktam törődni, hanem mindig próbára teszem. Még mind jól érezte magát, ha kaptak vizet. Szinte mindnek napos hely kell, bár én félárnyékban jobban szeretem, úgy is aromásak, és a napfény sem viseli meg őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!