Szakik! Mennyit kerestek?
Tudom, nem illik ilyet kérdezni, de ez egy névtelen oldal, úgyse tudom, ki vagy.
Őszintén megmondom, elegem lett abból, hogy minden szakmunkás tízezreket kér azért, hogy egyáltalán felkeljen. Újabb tízezrek a kiszállásért és ha még rá is néz, hogy mi a munka, már százézernél tartunk. Nonszensz, hogy a diplomás órabéremnek a tízszerese az övé. Ez igaz azokra a munkákra is, amiben még csak el se fárad, nem csak nehéz fizikai munkákra gondolok. Tudom, csináljam én is azt, majd meglátom. Tervben, csak egyelőre otthon vagyok a csecsemőmmel és a saját lakásomban oldom meg, amit meg kell (azon munkások helyett, akik gyakran meg se jelennek, miután elvállalták a munkát.)
Szóval légyszi, írjátok meg, mennyi az annyi? Szeretnem látni, hogy nekem kell kitermelni az egész havi bevételeteket, vagy sok munkából éltek nagyon jól. Természetesen csak a saját kontóra végzett munka érdekel, ha alkalmazott (is) vagy valahol, azt ne számold bele. Kérlek, írd le azt is, milyen szakmában dolgozol!
Olyan is van, nyilván ezért érdeklődsz, hogy kik nem ilyenek. Amikor a villanyszerelők első dolga az volt, hogy ilyen maguk hozta vendégpapucsfélét ráhúztak a cipőjükre, mielőtt bejöttek volna, először csak néztem én is, aztán azért csak rájön az ember, hogy alap kéne legyen, és a sok gyanútlannak az ilyen ötleteket lenne érdemes ellopnia. Nyilván mindenki tisztában van vele, milyen a felhozatal, de ha szakmázni kell, akkor ne a bélákról beszéljünk már, akiknek annyi közük van hozzá, mint bármelyik gyakorlottabb betanított melósnak, aztán ha tényleg kicsit gondolkodni kell az elvégzett szakmáján belül maradva, vagy ne adj' isten számolni, akkor már megy a sapkatologatás.
Te fugázást említettél. Ha egy kiszakadt csík javítása, akkor ott simán mindegy, mi lesz ugyanolyan koszos, mint a többi. Illik persze normál fugázós suhintásokkal lezavarni az első értelmesebbnek tűnő youtube videó alapján, és ha nem nagyon látszósban van, akkor már ennyitől pont szebb, mint amit az átlag sietős de nem okos szaki csinál.
Ha szakembernek akarsz fizetni ennyiért, akkor az tényleg úgy fogja megérni, ha máris tudsz olyat, aki nem téved. Meg persze lehet, hogy ennyiért nem kéne kihívni, vagy pont ilyen esetekben lehetne inkább ingyenességet kérni és borravalózni, akár nem monetáris cumóval is, legalábbis részben, ha azt mondja rá, hogy persze, hogy kell. Ugye amíg ennél csúnyább dolgokat is csinálnak nagyon nagyban gyakorlatilag az orrunk előtt, addig egy kerekítési hiba marad, ami viszont pillanatnyilag sajnos számít azoknak, akik részt vesznek benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!