Villanykapcsoló bekötéséhez milyen kábelt érdemes használni? Sokat kerestem, de nem találtam 2 eres fekete kábelt. Mindenhol csak a barna-kék MT kábelt lehet kapni. Hogy kötik be a villanyszerelők?
Hogy lehet így szabályos a bekötés, ha alapból nem lehet kapni a boltokban fekete kábelt? Nem ezek lennének a szabvány szerint elfogadottak?
fekete - fekete
fekete - barna
fekete - barna/fekete ?
Nem értelek.
2 eres: fekete = fázis, kék = nulla
3 eres: ugyanaz, csak a zöld/sárga a föld
a barna szintén a fekete megfelelője.
villanykapcsolóhoz nem kábelt szoktak használni, hanem vezetétek. Fogsz 2 mcu vezetéket 1.5-öset (ha csak lámpához kell) és behúzod. Egyik a bejövő áram, a másik a lámpához menő a kapcsoló kimenetéről.
6. köszönöm, az 5 eres még lehet hogy elfér.
Vander:
haver, hívtunk már villanyászt, olyan kókány munkát még nem láttam. Kábelcsatornából kilógó mcu, kötődoboz helyett sniccerrel kivágott 2 csatornából tákolt szerelvény, 6 felé ágaztatott föld... kösz, nem.
9.
köszi. Igen, így van. Nem fér el a védőcső. Panelról van szó, jó kemény beton. Az ajtó keretek alatt szeretném elvinni a kapcsolókhoz bekötött kábelt, hogy ne kelljen az ajtókeret mellett mégegy kábelcsatornát elvinnem. Ezért kell a kettős szigetelés is.
Vakolat nem lesz a kábelen, csak az ajtó keretnek a takaró eleme. Az MT kábel ilyen esetben sem használható?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!