Szakik! Mennyit kerestek?
Tudom, nem illik ilyet kérdezni, de ez egy névtelen oldal, úgyse tudom, ki vagy.
Őszintén megmondom, elegem lett abból, hogy minden szakmunkás tízezreket kér azért, hogy egyáltalán felkeljen. Újabb tízezrek a kiszállásért és ha még rá is néz, hogy mi a munka, már százézernél tartunk. Nonszensz, hogy a diplomás órabéremnek a tízszerese az övé. Ez igaz azokra a munkákra is, amiben még csak el se fárad, nem csak nehéz fizikai munkákra gondolok. Tudom, csináljam én is azt, majd meglátom. Tervben, csak egyelőre otthon vagyok a csecsemőmmel és a saját lakásomban oldom meg, amit meg kell (azon munkások helyett, akik gyakran meg se jelennek, miután elvállalták a munkát.)
Szóval légyszi, írjátok meg, mennyi az annyi? Szeretnem látni, hogy nekem kell kitermelni az egész havi bevételeteket, vagy sok munkából éltek nagyon jól. Természetesen csak a saját kontóra végzett munka érdekel, ha alkalmazott (is) vagy valahol, azt ne számold bele. Kérlek, írd le azt is, milyen szakmában dolgozol!
" a diplomás órabéremnek a tízszerese az övé."
Attól még hogy egy vállalakozó szakmunkásnak 15 000 ft a rezsióra díja, nem azt jelenti hogy 10 óra munka után neki 150 000 ft marad. Adóznia kell, autót fent tartani, biztosítás, munkavédelmis, eszközkopás, stb. De ha ennyire jó buli szerinted akkor csináld, nem tilos.
#1! És? Más talán nem adózik vagy nincsenek eszközei? Hozzám ugyan nem kell kocsi, úgyis nehéz a parkolás😜Akkor is felszámolja, ha semmi nem indokolja. Ja, hogy én fizessem azt is, hogy neki derogál buszra szállni? Nekem ki fizet azért?
Ha csak 60 százaléka marad meg tisztán a 15 ezernek, az akkor is 9ezer/h. Nehogy kitaláld már, hogy az reális! (Annál több marad amúgy.)
Nem olvastál figyelmesen. Írtam, hogy fogom ezt csinálni, de egyelőre a 3 hónapos gyerekem nem látja el magát egyedül otthon.
Az a baj, hogy az ember hajlamos a saját NETTÓ órabérét összehasonlítani a szaki/fodrász/autószerelő stb. számára adott óradíjjal. Pedig a kettőnek nem sok köze van egymáshoz. Az még csak az illető BRUTTÓ bérének se igazán felfogható, minimum egy munkaadó által fizetendő költség amivel számolni kell, az pedig minimum a nettó kétszerese, és még béren kívüli juttatásokat nem vettük. Értsd: Ha te kézhez kapsz nettó 300-at, akkor a munkáltatódnak te 700-ba is belekerülsz havonta.
És ehhez jön még hozzá nagyon sok az olyan költség egy vállalkozónál, amit nem nagyon lehet egy adott munkához hozzárendelni.
"én fizessem azt is, hogy neki derogál buszra szállni?"
Igen, az is benne van az árban, az autóhasználat. De akkor menj el vállakozónak és habzsi-dőzsi lesz!!!!4
Nyilván vannak költségeik, tény, de nagyon vastagon fog efelett is a ceruza, maradjunk annyiban.
Nehéz meló a szakmunka az tény, de egy kicsit ügyes ember a 90%-t meg tudja csinálni. Én így vagyok vele. Sok esetben még jobb is a végeredmény mint amit ők csinálnának.
#5! Én azt nem írtam, hogy nem vagyok vállalkozó, de azt igen, hogy megyek szakinak!😉
"Igen, az is benne van az árban, az autóhasználat."
Pont erről beszélek. Olyan, mintha én felszámolnám, ha korán keltem, mert nekem kényelmetlen korán kelni. Nem reális.
#8! Attól függ, benne volt-e a festék ára, mert az tényleg drága. Én most az anyagköltség fölötti részről beszélek. Az anyag ára nem érdekel, általában azt én intézem. Volt olyan, hogy nagyobb darabot kellett venni(bojler). Általában mindent ők szeretnek hozni, mert azon is keresnek. Ő megveszi nagyker áron, vagy kedvezménnyel, de többet számol fel. Megnéztem, mennyiért tudnám én megrendelni legolcsóbban. Mondtam, annyit fizetek érte, ha ő akarja venni, vegye. Ha olcsóbban kapja, nem érdekel, a különbözet természetesen az övé. Legyen új és garanciális, ennyi.
#9! Épp ez az, hogy nem egyedi eset. Általános, hogy pofátlanul vastagon fog a ceruzájuk. Azért csinálok szinte mindent én. Szóval többségében hiába adja elő, hogy milyen k.rva nagy meló, kiderül, hogy nagyon nem.
(A kérdésre amúgy még nem válaszolt senki.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!