Szakik! Mennyit kerestek?
Tudom, nem illik ilyet kérdezni, de ez egy névtelen oldal, úgyse tudom, ki vagy.
Őszintén megmondom, elegem lett abból, hogy minden szakmunkás tízezreket kér azért, hogy egyáltalán felkeljen. Újabb tízezrek a kiszállásért és ha még rá is néz, hogy mi a munka, már százézernél tartunk. Nonszensz, hogy a diplomás órabéremnek a tízszerese az övé. Ez igaz azokra a munkákra is, amiben még csak el se fárad, nem csak nehéz fizikai munkákra gondolok. Tudom, csináljam én is azt, majd meglátom. Tervben, csak egyelőre otthon vagyok a csecsemőmmel és a saját lakásomban oldom meg, amit meg kell (azon munkások helyett, akik gyakran meg se jelennek, miután elvállalták a munkát.)
Szóval légyszi, írjátok meg, mennyi az annyi? Szeretnem látni, hogy nekem kell kitermelni az egész havi bevételeteket, vagy sok munkából éltek nagyon jól. Természetesen csak a saját kontóra végzett munka érdekel, ha alkalmazott (is) vagy valahol, azt ne számold bele. Kérlek, írd le azt is, milyen szakmában dolgozol!
#12! Írtam, ha semmi nem indokolja. Nyilván a Co palack szállítása nem ez a kategória. De van, hogy semmi nem kell, max.egy spakli, ami amúgy nálam is van. Milyen alapon tesz rá még min.egy húszast, mert ő autókázni akar?
Nem az órabéressel van baj, full tök mindegy, minek számolja, ha visszaosztom, akkor jön ki magas órabér, nem attól, mert ő úgy hívja, nevezhetjük munkadíjnak is.
A te szakmádban mennyit keresnek a vállalkozók? Gondolom sokkal többet mint amennyit te kapsz a cégtől akinek dolgozol. Ugyan így működik a szerelőknél és az építőipari vállalkozóknál is.
Azzal hogy ő vállalkozik, rizikót vállal, neki kell a munkák után menni, felmérni, árajánlatot adni. Ha az árajánlatot nem fogadják el akkor ingyen dolgozott az árajánlat készítésével. Vannak akiknek még a napi 15 ezer is sok egy szakinak szóval azt sem lehet mondani hogy vállalja olcsóbban és elfogadják az árajánlatok 99%át.
A szakinak kell munkásautó, szerszámok amik kopnak, elhasználodnak és pótolni kell őket. A munkásautót tankolni kell, fizetni rá a biztosítást, adót, ha elromlik akkor addig meg kell oldani mással a munkábajárárst.
Anyagot is kell vennie amiért el kell menni. Azt is be kell építeni az árba, ha nem akar ingyen furikázni hogy ezt megvegye a megrendelőnek. Ha rád bízza akkor a legolcsóbbat veszed amit szívás beépíteni és nem is veszel annyit amennyi kell mert te okosabb vagy és tudod hogy kevesebb is elég :D
Neked a munkáltatód ad annyi munkát hogy van minden hónapban rendes fizetésed. A szakmunkások meg lehet otthon ülnek ha nincs munka, főleg télen és akkor nincs bevételük.
#14! Pont, hogy nem. Én magamnak dolgozom. Illetve csak dolgoztam. Most leginkább a gyerekemmel foglalkozom. Természetesen jobb az órabérem, mintha alkalmazott lennék, itt is vannak láthatatlan költségek. De messze nem annyi, mint egy szakinak! Nem tudok árat emelni, mert nem fizetnék meg. Nem csak nekem, ebben a munkakörben senkinek. A munkások egyszerűen el lettek kényeztetve, ezért tehetik meg, hogy lehúzzák az embert.
"Ha rád bízza akkor a legolcsóbbat veszed amit szívás beépíteni". Eleve azért hívok szakit. Ha könnyű, akkor én is meg tudom csinálni, minek hívnék bárkit?
Na, ez az, ami engem egyáltalán nem érdekel. A saját kényelmüket is az ügyféllel fizettetik meg, annyira lusták. Mi van??? Mutass még egy olyan munkát, ahol ezt megtehetik.
#16!"akkor erőlködésnek fogja észlelni, és sokszor az is."
Na, igen, a munka már csak ilyen, néha erőlködni is kell, nem csupa kávészünet 😁
Már párszor leírtam, hogy nem arra gondolok, amikor cipelnie kell egy csomó eszközt.
A munkához, amire gondoltam egyébként, fugázó kellett, valami, amivel elsimítod és vizes rongy. Ha ő urasága ragaszkodik a saját vizes rongyához, akkor hozza buszon, mert mind volt hozzá 😉
"Na, igen, a munka már csak ilyen, néha erőlködni is kell, nem csupa kávészünet"
Poénnak gyenge, nyilván nem így kellene értelmezd, hanem mint aki dolgozott már jobb szerszámmal is meg rosszabbal is, esetleg mint aki a legjobb cuccból is szemezgette már a számára testhezállóbbat, ahogy írtam is. A spakli egyébként iskolapélda erre, a fogantyú alakja, keménysége, a lap vastagsága, rugóereje, a kopásállósága mind-mind olyasmi, ami ha csak megszoktál egyet, már fura a többi. A mesternek a saját szerszámai fognak kézhez állni, gondolom erről is hallottál már valahol. Kevésbé hatékony szedett-vetett, repedt nyelű, rosszul elmosott, furcsán megkopott eszközökkel.
A burkolónak is megvan a vallásosságig ragaszkodása az eszközeihez, és nyugodtan keress rá a fugázós videók közt és a szakboltok kínálatában, hogy a rongyon kívül hány eszköz közül lehet válogatni egyéni preferencia alapján is, és hogy bizonyos esetekben miért jobb mégis a másik szerszámtípus! Pont burkolásnál árnyalhatja az is a képet, hogy mekkora költekezés ment anyagra, és mi szarrágás megy ehhez képest munkadíjon. Sok olyanról is lehet hallani, hogy kifugázni már olcsójánoskodva akarja a kedves kliens, aztán ez a gyalogos mestere kénytelen szembesíteni azzal, hogy lerakva is úgy lett, hogy örül, ha valamennyire esztétikus lesz a fuga. Talán nem kellett volna beavatni a drágábbik mestert, hogy az már nem az ő dolga lesz...
Ha fejre állsz akkor is csomó nüansznyi marhaság fog összeadódni a végére. Neked nagyon kényelmes hülyének nézni mindenkit, akinek veled ellentétben szakmája az adott műveletsor. A tények viszont azt mutatják, hogy a számlás hülye lesz nem úgy csinálni, hogy minél inkább pénzénél legyen, a szomszéd srác meg, akinek nem szakmája, csak konyítja, ugyanahhoz a piaci árhoz fogja igazítani a napi zsebpénzét, és nem lesz kész az első nap, mert annyi ideje nincs, természetesen.
Nem tudom, miért akarod agyonegyszerűsíteni. Még ez a rohadt fugázás is kifogástalan tisztaságot, a közökben esetleg ottmaradt ragasztó maradéktalan kipucolását jelenti első lépésként, aztán végigmegy egy kötésidő alapján vállalható darabon, és jó esetben az utólagos nagy felmosást se hagyja másra, mert ott látszanak az esetleges elsőre nem nyilvánvaló hibák majd. Nem ennyi, hogy odakeni oszt csá, meg hogy majd neki mindegy, milyen rongy, milyen szivacs, milyen gumilap van neked otthon. Pont a te típusod még egy rendes seprűt se nagyon szokott tudni előszedni, aztán oldd meg, ráérsz, kapod a pénzt. Hát oké főni, te vagy a király, akkor fizetsz!
Nem fizettem, megcsináltam magamnak. Aki nem tudta, hogy ott rés volt, észre se veszi. Mondjuk a színt csak másodszor sikerült eltalálni, mert a bolti szaki szerint olyan, mint a kupakon és az illik az általam vitt padló mintához. Ja, pont addig volt olyan, amíg ki nem nyomtam... Utána nyomokban hasonlít, megszáradva meg tök más. Legközelebb végre volt egy nő, aki értett is hozzá.
Ja, marha nagy munka lyukakba fogkrémet nyomni. A 4 hónapos gyerekemnek pár hét múlva az lesz a kedvenc játéka😂
Felmosni?😂😂😂Na, azt még sose láttam munkástól. Nem hogy nem takarítanak maguk után, úgy közlekednek, mint egy tank. A féltett szerszámukkal leviszik az ajtófélfát, a a falon csíkot húznak, a lépcsőházban szétszórják a szemet. Már, ha egyáltalán hajlandóak megjelenni, ugye, mert már az is csoda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!