Idegesítő felújító szomszéd ellen lehet valamit tenni, vagy meg kell várni türelmesen, amíg megcsinálja?
2 új lakó lett a 15 lakásos társasházba. Egyik ki sem írta hogy felújít. Elmúlt szombat 6 óra még most is kopácsol. 2-vel alattunk. Mi vagyunk a negyediken.
Bár a mellettünk levő se volt kutya, neki azert felszólt az 1. Emeleti szomszéd hogy pünkösdkor azert ne.
De ez megy tavasz óta. 2 lakásban. Én elhiszem, hogy se idő, se pénz gyorsabban haladni, de a hétvégéket meg lehetne kímélni. A fúrás egy dolog, de a vésés is olyan, főleg hétvégén, mikor egesz nap itthon az ember, mintha a koponyám fúrnák, vésnék.
Nagyon nehezen viselem. Itt is volt felújítás, de meg tudtuk oldani okosba a lakásfelújítási kedvezménnyel, mert húgom nem volt 25. Bejelentettünk ide mindenkit még amikor elindult a program, 1 evvel bejelentés után megcsinálta egy generál brigád és vissza is kaptuk a felújitási ősszeg felét, szóval olcsón megúsztuk, meg időben is 2x 1 hét volt, plusz az ablakcsere meg a klíma volt 2 1-1 napos történet még a nagyobb zaj előtt.
De már több mint fél eve minden hetvégén ez megy. Sokszor vasárnap is...
Kimaradt az állásom szó.
És ha rohadjak meg aludni akarnék ebéd után, akkor hova meneküljek? XD
"2 tisztességesen dolgozó ember nem tud összerakni 8-15 millió forint önerőt. Miből?"
Itt ezt írod- bár minek - majd hisztizel hogy a szomszédaid nem generálossal újítanak fel nyolcszor annyiért, mint amennyiért most ők megcsinálták.
Kicsit fordítva ülsz a lovon. Adj hálát a sorsnak meg a jogtalanul kihasznált felujitas támogatásnak hogy neked nem eddig tartott, és maradj csendben.
Én is felujitando házat vettem, 3 éve csinálom szorgalmasan, épp a tetot csináljuk a melléképületen, amin spórolunk 2-3M forintot.
Lassan megy, de az egyetlen ember akinek ezzel gondja van az a szomszédom, aki babavarora, csokra, 30 eves piaci hitelre joforman 0 forintra megvett egy 52 millios uj sorhazi lakast, és jelenleg azon rugozik hogy neki a fólia, amit a füvének védelmében leteritettunk a földre az osszenyomja a fuvet, ezért igyekezzünk.
Uramisten.
Előzőnek igaza van. Az új lakóknak valóban alkalmazkodniuk kellene a haz szabályaihoz, a régi lakók (alkotmányba foglalt!) pihenéshez való jogához. De ez amúgy alap dolog, hogy hétvégén nem zajongunk. Nálunk még mosni sem lehet szombat délután 2 után.
Egész életemben különböző tarsashazakban laktam, a hétvégi és esti fúrás soha sehol sem volt megengedett. Alapvető intelligenciához tartozik, hogy kiírjuk, mettől-meddig fog tartani a felújítás. Sajnos jól mondja az előző, hogy az alapvető empátia hiányzik az új szomszédaidból. A csendhaborítás nem este 10kor kezdődik. Fel kell őket jelenteni mindén egyes hétvégén és minden hétköznap este, ha fúrnak. Lehetőleg rajtad kívül még legyenek tanúk. Az xedik alkalom után már pénzbüntetést kell fizetniük. Hidd el, abba fogják hagyni.
24-es olvasd el még egyszer mit írt az előző, nekem írta, hogy alkalmazkodjak és gyakoroljak némi empátiát. XD amúgy szerintem is az új lakónak kéne igazodni a régiekhez és ha mar sokan szóltak nekik, akkor igenis illenék abbahagyni a zajongást. Megjegyzem ràkezdtek megint, mert az ajtókat berakni nem egy estés munka. De még semmi sincs kész, szóval ki tudja meddig húzzák ezt.
Továbbra sem volt jogtalan a felújítás, hiszen megfeleltünk a feltételeknek, én . A lakás azóta is a szüleim nevén van, szóval nem az én tulajdonom, mivel van egy testvérem is, és csak használom, ha szüleim nem lesznek, lehet tesóm szeretné ha mindent is eladnánk és elfeleznénk az árát. Egyelőre még otthon lakik és ezen nem is tervez változtatni. El nem adhatom ezt a lakást. Emiatt sem tervezek elköltözni. Az egyetlen hasznos megoldás ez volt.
Arról nem is teszek említést, hányan tesznek ennel jogtalanabb bejelentéseket mások lakhelyét illetően. Pl; szavazatok miatt, miegymás. Itt 2 ingatlanról volt szó, kvázi tökmindegy volt, papíron hova vagyunk bejelentve, mert mindkettő szülői tulajdon, semmi gyanús se volt benne. Az egyetlen feltétel az volt, hogy legalább 1 éve már elsődleges lakhely kellett legyen a szülőknek, meg a 25 év alatt gyereknek (gyerekeknek). Itt az az álszent, aki nem használna ki egy ehhez hasonló lehetőséget, ha azt a szülő megteheti akár a saját háza/lakása felújítása okán, vagy a gyerekének szerzett lakás miatt. Azt is hozzá lehet tenni, hogy maximuma 6 millió lehetett a felújításnak, azaz 3 millió forint támogatást adott max. Az állam. 3 millió forint 2 éve is épp csak több volt a semminél. Konyha-fürdő epp csak kijön belőle vagy egy nyílászàrócsere.
Szóval akármennyire nem tipikus eset, össze-vissza 2,5 millió forintot sajnáltok, mert azért nem került pont 6 millióba a felújítás.
Idegesítő kérdezők ellen,mit lehet tenni itt a Gyk-n?
Igen a felújítás hanggal,zajjal jár,és eltarthat 1-2 évig.
Igen a lakásfelújítást mindenki utálja a társasházban.
Ui:nagyon örülök neki,hogy nem ilyen szomszédom volt lakásfelújításkor,mint te kérdező
Bogica (húgomnak is ez a neve :)) tudom, érzem a hangsúlyból. Én is lehetnék irigy a legjobb baràtnőmre, mert mindketten lakással rendelkeztek huszonévesen amikor összeházasodtak, extrém jól fizető ITs melójuk van és most terveznek a 2 lakás mellé venni egy házat a Balatonnál még 30 meg szülés előtt nem babaváró hitelre. Nem irigykedem, mert eleve nem is laknék Pécsen, nem szeretnék IT-ban dolgozni és extravertált ember lévén minimum 2x ha nem 3x annyi pénzem elmegy szórakozásra mint amennyire ők nem költenek semmire, pedig megtehetnék. Teljesen más életstílusunk van, így nincs mire irigynek lennem. :D Ahogy arra se vagyok, ha 2 újgazdag vállalkozó fiatal összeházasodik mert ebből is van példa errefelé bőven. Balatoni lány vagyok, az osztálytársaim 70%-a tehetősebb családból érkezett. A vicc az hogy mi hozzájuk képest full átlagos életet éltünk, zsebpénzt sem kaptam, csak havi 1x mondjuk egy mozira.
Aztán eljöttem egyetemre, barátnőim is és szembesültünk vele milyen körülmények között élnek mások. Nem kicsit nyílt fel a szemünk. Ettől még a saját dolgainkból kihozzuk a legtöbbet amit lehet. Adakoztam sokat, voltam önkéntes, ruhákat inkább eladmányozok mint Vintedezzek, cipősdobozokat is rengeteget összeraktam gyerekeknek az évek alatt.
Valahol, valamiért a szomszéd fűje mindig lehet zöldebb. Adott volt egy medencés ismerősöm (ez volt a szakmája), ő is elég nagy lábon élt, de nem lett családja. Ilyenkor nem ér sokat az a pénz. Vagy ha fiatalon meghal valaki, mint a híres színésznő, Tompos Kátya. :(
Mindenki úgy újít fel ahogy tud, akar, de ha már 5 szomszéd átszól egy 15 lakásos társasházban, hogy "nálunk ez nem szokás, légyszi alkalmazkodjatok a pihenőidőhöz", akkor el lehet ezen gondolkodni. Minden idősebb szomszédommal jóban vagyok, 30-40 éve itt laknak es az ő hócipőjük aztán végképp tele van. A masik kategória itt a kisgyerekes család. A kicsiknek meg delután aludni kellene ebéd után. Szóval a kéréseket érdemes lenne új lakóként meghallgatni, mert nem engem utálnak meg, őket utáljuk meg mi, mert letojnak többedik kérésre is. :D
De kérdező, annyira eltersz már a tárgytól hogy még tompos katyat is ide kevered, tenyleg nemtudom minek tanulsz, de remélem nem agysebesznek.
Azt írod hogy nincs házirend. Ha az nincs akkor az országos érvényes. Vagyis zajonghat szombat este 6kor. Sajnálom, nagyobb gondod ne legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!