Elkezdtem kibontani ezt az ajtó tokot, de vajon van felette áthidaló ? Honnan tudhatom ?
Én pont úgy csináltam mint a 9es javasolta, mert apósom erősködött a cserénél, hogy jó lesz az úgy, én meg belementem.
Azóta is emlegetem neki, hogy a f...rt halgattam rá.
Ugyebár a régi tokra nem tudsz vakolni, pótolgatni. Úgy oldottam meg, hogy ytongot csavarozgattam rá végig, utána arra lehetett már kenni a habarcsot és végül el lett tűntetve, de valóban ott van még az.
Bárhol máshol csináltam a házban, ott már rendesen kibontottam mindig.
Én nem hagynám bent. Ha nem akarsz bajlódni rendes áthidalóval, akkor még azzal is előrébb lehetsz, ha valami vas lapot teszel be a téglák alá. Csak előtte jól le kell kezelni valamivel, hogy ne rozsdásodjon. Akkor az is ellátja az áthidaló szerepét, hisz lényegében csak a felette lévő téglákat kell tartsa.
De igazából azt kell eldönteni, hogy mit szeretnél, szerintem nem kötelező itt komoly kompromisszumokat kötnöd, csak jól meg kell csinálni.
Ha nincs sok tégla a tok felett, akkor még azt is megteheted, hogy egyszerűen kibontod őket a födémig. Akkor lesz 2 falad, felette nulla téglával. A két falat összekötöd fa lécekkel vagy fém profillal és odapakolsz a rés fölé gipszkartonból egy új falrészt.
Egy dologgal kell olyankor számolni, hogy ahol a gipszkarton találkozik a téglával, ott a hézagolás repedhet idővel, azt néha be kell javítani vagy valahol elfedni, pl falburkolattal...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!