Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Elkezdtem kibontani ezt az...

Elkezdtem kibontani ezt az ajtó tokot, de vajon van felette áthidaló ? Honnan tudhatom ?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

10 cm vastag válaszfalban van. 1960-as években épült tégla társasház.

szept. 20. 16:59
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
9es javaslat cigany munka. Nem ajanlom a hasznalatat.
okt. 1. 16:55
 12/13 A kérdező kommentje:
Köszi. Több lehetőség is forog. Egyik, hogy a tok váza marad és kap erősítést, ezután a maradt rész és fal közötti részeket javítom falazó habarccsal és kap egy fal burkolatot, másik, hogy fa burkolat helyett valami fali dekor lapot és akkor a vakolat hibákat takarni is lehet.
okt. 1. 19:06
 13/13 anonim ***** válasza:

Én pont úgy csináltam mint a 9es javasolta, mert apósom erősködött a cserénél, hogy jó lesz az úgy, én meg belementem.

Azóta is emlegetem neki, hogy a f...rt halgattam rá.

Ugyebár a régi tokra nem tudsz vakolni, pótolgatni. Úgy oldottam meg, hogy ytongot csavarozgattam rá végig, utána arra lehetett már kenni a habarcsot és végül el lett tűntetve, de valóban ott van még az.

Bárhol máshol csináltam a házban, ott már rendesen kibontottam mindig.

Én nem hagynám bent. Ha nem akarsz bajlódni rendes áthidalóval, akkor még azzal is előrébb lehetsz, ha valami vas lapot teszel be a téglák alá. Csak előtte jól le kell kezelni valamivel, hogy ne rozsdásodjon. Akkor az is ellátja az áthidaló szerepét, hisz lényegében csak a felette lévő téglákat kell tartsa.

De igazából azt kell eldönteni, hogy mit szeretnél, szerintem nem kötelező itt komoly kompromisszumokat kötnöd, csak jól meg kell csinálni.

Ha nincs sok tégla a tok felett, akkor még azt is megteheted, hogy egyszerűen kibontod őket a födémig. Akkor lesz 2 falad, felette nulla téglával. A két falat összekötöd fa lécekkel vagy fém profillal és odapakolsz a rés fölé gipszkartonból egy új falrészt.

Egy dologgal kell olyankor számolni, hogy ahol a gipszkarton találkozik a téglával, ott a hézagolás repedhet idővel, azt néha be kell javítani vagy valahol elfedni, pl falburkolattal...

okt. 1. 19:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!