Hiányos betonrész rábetonozása lehetséges?
Parkosított az udvarunk,két betoncsík vezet be a garázshoz. Már egyszer felverték az egészet,újrabetonozták,mert a mester szerint nem lehet csak a feltört részen újrabetonozni. Nem szeretném ezt ismét. Valóban nincs semmi módszer arra,hogy csak a feltört részen betonozzunk zsákos,bekeverhető,betonnal?
Köszönöm szépen ha válaszoltok! ( nő vagyok :),ha hülyeséget kérdezek..)
Nem fog menni. A régi betonmaradékra nem köt rendesen az új beton, mindig fel fog válni.
Inkább keresni kellene elöször egy hozzáértö kömüvest, aki rendesen feltöri a régi betont, kiássa az alap helyét, és jó összetételü betonkeverékkel újra betonozza. Az sem mindegy, milyen vastag a betonréteg, ha túl kevés, akkor mindig újra töredezni fog, ha nehezebb autókkal jártok rajta.
Egyszer kell rendesen megcsinálni, akkor évtizedekig nincs vele gond, ha spórolósan akarod csináltatni, akkor egy-két év alatt tönkre fog menni.
Nagyon köszönöm a választ! Nem akartam spórolni,mind a kétszer ugyanaz a kőműves betonozta. Jól ismertem,több nagyobb munkát végzett nálunk,elégedettek voltunk Vele. Suzukink van,a régi "kicsike" Swift, más autóval nem járunk rajta,ezzel se gyakran.
Nem is pont az újrabetonozással van gondom,inkább azzal,hogy ezzel együtt a füves részt is rendezni kell.
Akkor a helyedben a két keskeny csík helyett egy széles bejárót készíttetnék, minél nagyobb ugyanis az egybefüggö felület, annál stabilabb az egész konstrukció, mindig a széle az, ami el tud mozogni, ezért megy gyorsabban tönkre.
Meg adott esetben a kömüvessel is érdemes lenne beszélni (vagy valaki mást keresni, mert lehet, hogy egyébként profi, de nem feltétlen ért az ilyen munkához is), hogy valamit a technikán, beton összetételen, alapmélységen, tömrítésen kellene módosítani.
Hát attól függ hogy hogy néz ki, meg mekkora területi részaránya van a régi és az új résznek. Az újra betonozott részt dilatációval is el lehet választani a régi résztől, bármekkora egybefüggő betonplaccot amúgy se csinálhatsz, dilatáció hiányában el fog repedni.
Van olyan eset is, amikor összevasalással tűrhetően összehozható a régi betonnal az új beton. Nálam pl. úgy volt hogy egy szerelőnyílásnak való részt nem betonoztam, ki volt zsaluzva a helye. Aztán fél év után kiderült hogy mégse lesz ott semmi. 20cm-ként megfúrtam a régi betont, 10-es betonvasakat raktam be és így betonoztam a hiányos részt. Ez másfél éve volt, eddig még hajszálrepedés sincs. Aztán majd az idő eldönti hogy viselkedik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!