2-3cm beton reteget rabetonozhatok mar meglevo betonra?
Lakason belul lesz ujrabetontva az akjzat, de a folyoson mivel jo a beton igy nem tornem fel mert nagyon sok munka es penz sztem feleslegesen.
Mivel a szinte attol feljebb jo. 2-3cmre, kerdes hogy baj lesz-e ha mixerbetonbol raengedek 2-3 cmt?
Vagy inkabb onterulo aljaztkiegyenlitot?
Kérdés, hogy milyen szemcseméretű a mixer beton.
Mert ilyen vastagságban 0-10mm-es szemcseméretnél nagyobbal az életbe nem fogod tudni lehúzni.
Jobb lenne külön kétszer rostáltból lebetonozni ezt a részt.
Aljzatkiegyenlítő ilyen vastagságban egyrészt drága, másrészt ahogy megkötne szét is repedne. 15mm a max önterülőnél.
A 2-3cm beton tuti fel fog válni (együtt dolgozni nem fog a meglévő aljzatbetonnal).
"Aljzatkiegyenlítő ilyen vastagságban egyrészt drága,"
Ez igaz, de az aljzatkiegyenlítő egyébként sem olcsó.
"másrészt ahogy megkötne szét is repedne"
Miért is repedne szét? A 3 cm beton nem repedne szét.
"15mm a max önterülőnél"
Ez azért így nem igaz!
Mapei Novoplan Maxi 3-40mm vastagságig alkalmazható, 3 óra múlva könnyű terhelést bírja (járható).
Anyagszükséglet ~2kg/m2/mm.
#4 te használtál már 40mm vastagságban aljzatkiegyenlítőt?
Csak kérdem, mert én 10-ből minimum 6 helyen láttam már hogy szarrá repedt száradás (nem kötés! hanem csak száradás) után.
Az hogy mi van írva a zacskóra, meg a gyakorlatban mi a tapasztalat más kérdés.
Igazából mindenki arra költi a pénzét meg bässza el az idejét amire akarja.
Igen 30+mm vastagságban 1 rétegben a fenti anyagot.
Ha megrepedt akkor nem a megfelelő volt a víz mennyisége.
"Az hogy mi van írva a zacskóra, meg a gyakorlatban mi a tapasztalat más kérdés"
A víz/por keverési arány a sarokpont. Be kell tartani ami a "zacskóra" van írva.
Sok "mester" azt hiszi az önterülő aljzatkiegyenlítő azt jelenti, hogy a helyiség magas pontján kiönti és lefolyik síkba hozva a helyiséget (ezért keveri hígabbra). Max a tüskés hengert végigtolja.
De szintezni, "vezető (magassági) pontokat" használni nem sok mestert láttam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!