Elkezdtem kibontani ezt az ajtó tokot, de vajon van felette áthidaló ? Honnan tudhatom ?
szept. 20. 16:59
1/13 anonim válasza:
Tok fölött verd le a vakolatot egy függőleges csíkba. Ha tok fölött beton van, akkor van.
2/13 anonim válasza:
Látom a tok felett a téglát. Ránézésre tipikus 10cm-es hosszú válaszfal kerámia. 99%, hogy nincs áthidaló.
A vakolat leverés adja a 100%-ot.
3/13 anonim válasza:
Ezt így ne bontsd tovább, mert a fejedre szakadhat. Ajtótok felett leverve a vakolatot kiderül az áthidalás. Valószinüleg nincs. Ha nincs, mivel vékony a fal, értemes a plafontól kezdve visszabontani a téglákat az ajtó felett, és ezután kivenni az ajtótokot. Aztán berakni egy áthidalót, és fölé falazni (ugyanazzal fölé falazhatsz mint amit kibontottál, vagy egyéb bontott téglával).
4/13 anonim válasza:
Figyelj oda mert nalunk az ajto felett vittek el az elektromos vezeteket tokozas nelkul. Bontaskor eletveszelyes lehet
5/13 anonim válasza:
Ha normalisan van felteglazva, akkor nem szakad. Jellemzoen vegighuznak egy drotot is az also teglak alatt.
Ha nincs felette rengeteg tegla csak par sor, akkor folosleges az athidalo.
Nyilvan szamit, hogy milyen minoseg. Ha szet akar esni, akkor szar.
Nalunk sincs. 10 eve amikor az elso ajtot csereltem, akkor almatlan ejszakaim voltak meg a szemem elott volt, hogy rank omlik a haz. Aztan felvilagositottak, hogy ne idegeskedjek. Bekerult az ajto es ennyi. Senkit nem zavar. A teglak be vannak szorulva, illetve azt a lokuki suly a tok is tartja ha kell.
6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Akkor nem tudom mit csináljak. Azt terveztem, hogy itt a nyílás marad tok nélkül, de akkor kellene áthidaló.
szept. 21. 06:35
7/13 anonim válasza:
5os vagyok. Ha nyilas marad, akkor kell az athidalo, nincs mese. Nem nagy kunszt egy valaszfalba betenni, de lehetoleg addig tedd mig a tok meg ott van.
8/13 A kérdező kommentje:
Rendben. Köszönöm a választ.
szept. 21. 08:36
9/13 anonim válasza:
Az új tokot kompletten tedd a régire csavarral rögzítsd , max tokból vágj le és az ajtólapból dekopírral . Eddig két esetben kibontották , ramaty lett sok idő volt helyrehozni, már másként tenném .
10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Nem lesz helyette másik ajtó. Csak a nyílás marad.
okt. 1. 13:33
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!