Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mit gondoltok, jó ötlet...

Mit gondoltok, jó ötlet hálószobába járólapot tenni?

Figyelt kérdés
Tetszene, viszont nem tudom mennyire praktikus. Lenne belőle bármi gond?

tegnap 10:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Zavar e a hideg padló. Van e padlófűtés?

Egyébként ha a hálószoba csak háló és aludni jársz oda, akkor kb mind1.

tegnap 10:31
 2/11 Noren1989 ***** válasza:
26%
Nagyon nem.
tegnap 10:32
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a padlófűtés miatt famintás kerámialap van, szeretjük. Már többen kérdezték hol vettük, mert szép erezett a mintja. Csodálkoznak, amikor mondjuk, hogy nem laminált.
tegnap 10:48
 4/11 A kérdező kommentje:
Itt padlófűtés nincs, de én is famintás lapokon gondolkodtam.
tegnap 10:53
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem szoktál mezítláb mászkálni akkor teljesen jó.
tegnap 10:56
 6/11 A kérdező kommentje:
Konyhában is az van, zokniban nem mondanám hogy hideg lenne.
tegnap 11:03
 7/11 anonim ***** válasza:
67%
Milyen gond? Hidegben a parketta is hideg. Szerintem strapabíró, teszel rá kis szőnyeget és jó lesz.
tegnap 11:51
 8/11 anonim ***** válasza:

Ház vagy lakás?

Ha lakás és alulról egy másik lakás "fűti" akkor nem gond a járólap. A melegburkolat azért jobb mert azt ha alá szigetelik akkor könnyebben veszi fel a szoba hőmérsékletét. A hidegburkolat viszont valamennyire el vezeti a hőt. Ha ház ahol alatta nincs padlófűtés ott nem az igazi. Télen alulról szinte mar a hideg a padlónál és még a melegburkolat is kellemetlen tud lenni, ezért raknak le sok helyen rá szőnyeget is.

Semmi nem tiltja, a célszerűség a lényeg. Ha nem kellemetlenül hideg a padló máshol sem akkor lehet ott is járólap. A kérdés hogy van-e értelme ha amúgy is olyan mintát szeretnél mint egy fapadló. A laminált padló kevesebbe kerül jóval, mint a járólapot lerakatni. Ráadásul könnyebb is kisebb helységben dolgozni vele. Konkrétan nálunk (ház) a közös helységekben, fürdőben járólap van padlófűtéssel, a hálószobákban meg a radiátor miatt mindenhol laminált padló. Így minden szobában választhattunk másféle laminált padlót, kinek mi tetszett a sajátjába és mi magunk raktuk le külön költség nélkül, ha szeretnénk cserélni akkor csak venni kell pár csomag újat és ennyi. 15 éve vannak lerakva és nincs semmi bajuk. Szeretem a járólapot, ezért van az a ház nagyobb részében, de olcsóbb, praktikusabb volt a hálókba a laminált.

tegnap 12:02
 9/11 anonim ***** válasza:
15 cm hőszigeteléssel min 21 fokos a padló, ez nem hideg. Ha megy a padlófütés akkor 24-26 közötti. Ezzel szemben a laminált padló 21-22 között mozog
tegnap 13:13
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Társasházi, újabb építésű lakásban lakom.

Padlófűtés is van és az egész lakótérben egybefüggő kerámiaburkolat.

Nagyon szeretem, mert könnyen, gyorsan takarítható, a robotporszívó is jól megy rajta jó eredménnyel, hálókban is az van.

Lehet egyébként szőnyeget tenni bárhová, ahol hidegburkolat van :)

Nálunk az ágy mellett van egy hosszabb, nem túl széles hosszabb szálú szőnyeg, arra lépünk reggel, ébredéskor.

tegnap 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!