Fürdőszoba szekrény láb vagy láb nélkül?
Fürdőszoba felújítás előtt állok, nemrég voltam terveztetni a bútort. Barátnőmmel ment, ő és a tervező is le akar beszélni, hogy lábai legyenek a mosdó alá beépített szekrénynek, azért mert ha kijön a víz, nem lehet majd rendesen takarítani alatta, illetve majd szétrohad a láb. A bútorstúdióban kb. 20 cm-re a földtől való távolságot mondták.
De nem az én stílusom a lebegő szekrények.
Ilyesmiket ajánlanak, szinte csak ehhez hasonlókat láttam a gyártócég honlapján:
Hozzám az ilyen bútor áll közel:
Tényleg ördögtől való, hogy lába legyen a fürdőszobában a szekrénynek? Hamar sérülne a bútor vagy odafigyeléssel meg lehet előzni, hogy szétrohadjon?
Ostobaság.
Ikeás a kézmosó bútor ami ugyanilyen "lebegő", de lehet rá tenni fém lábat, ami nem kötelező.
Én jobban éreztem magamat úgy, hogy kapott 2 lábat. Eléggé vékony a válaszfalunk, plusz a 4 tipliből csak 3 tart mert 4. pont a vízcsőnél ment volna.
Fém láb nem fog elrohadni, a takarítást se akadályozza 2 kis láb. Ha meg baja lenne, bemegyek az IKEA-ba és veszek helyette másikat. Ráadásul állítható, így ki tudom szintezni.
Ezért se terveztetnék egyedi bútort, csak akkor ha rohadt gazdag lennék. Sokkal jobb karbantartani valamit úgy, hogy az alkatrészek beszerezhetőek úgy, hogy leemelem a polcról.
Válaszd, ami neked tetszik.
Ha a praktikumot nézzük, az a jobb, ha fel tudsz mosni alatta és ki is szárad a burkolat. Ha teljesen leér a földre a fürdőszoba bútor, felmosáskor, vagy ha víz kerül az aljához, sokkal könnyebben elkezd rohadni a bútor.
Ahogy 2-es is írta, utólag is lehet lábat tenni a bútor alá - mi is ezt tettük.
Az első fürdőszobánkban nagy a szekrény, nehéz és széles. Emiatt féltem, hogy nem fogja bírni a fali rögzítés és ha rosszul tették fel akkor egyszer csak ráesik valamelyik gyerekre. Így mi is vettünk utólag berakható lábat hozzá és azzal alátámasztottuk két helyen. Így még ha meg is zöttyen mert a gyerekek túlságosan rátámaszkodnak vagy rángatják a mosdóját, akkor is van ami alátámasztja amíg észrevesszük és megcsináljuk, nem tud csak úgy kidőlni. A lába fém, nem okoz gondot sem takarításnál sem nem fog elrohadni, pedig csináltak már olyat a gyermekeim, hogy állt a víz a fürdőszobában és azon csúszkáltak amíg észre nem vettük.
Ahogy az is igaz, hogy a fal meg tudja tartani a bútort, mert a másik fürdőszobánkban amit később csináltunk meg és a hálószobánkból nyílik, tehát nem kisgyerekes, ott simán a falon van lábak nélkül a szekrény a mosdóval. Nem olyan széles és nehéz, mint a másik, de azért nem is kicsi. Ott semmi gond sincs vele, már én se éreztem szükségét, hogy lába is legyen.
Nyugodtan vegyétek meg azt a bútort ami lebeg és beszélj a pároddal, hogy ideiglenesen, amíg meg nem nyugszol amiatt, hogy tartani fogja a fal meg jól néz ki láb nélkül is, tegyetek be alá lábat, kitámasztást és azt utána ki is tudjátok venni ha másképp gondoljátok. Többfélét lehet venni, kinézetre, anyagra is, biztos találtok olyat ami illik a bútorhoz is meg tetszik is nektek vele.
Van fa, műanyag, és fém láb is.
A fürdőbe nem áll a víz, hogy szétrohadjon egy láb. A fa láb feytve stb, pedig nem rohad szét.
Csináltasd úgy ahogy szeretnéd! Te fogsz bennlakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!