Klímához kismagszakítót hogyan?
Nem nagyon értek hozzá de megpróbálom leírni!
Tehát: adott egy családi ház egy darab 16 amperes kismegszakítóval! Erről megy minden a házban!
Szeretnénk klímát telepíteni. A klímás azt mondta a klímához kell egy külön kismegszakító, arra kötik rá a kültéri részt, a beltéri pedig a kültéritől kap áramot!
Kérdésem az lenne, hogy így a klíma ármafelvétele nem terheli a lakást?
A lakásban lévő nagyobb fogysztókat (sütő, mosógép stb.) ugyanúgy használhatjuk mint eddig, vagy bele kell kalkulálni a klíma áramfelvételét is!
Illetve mennyibe kerülne egy ilyen művelet villanyszerelői része?
A válaszokat előre is köszönöm!
Azt jelenti, hogy bizonyos szabályoknak meg kell felelnie a villanyóra telepítésnek.
Pl ehy bizonyos drága műanyag szekrénybe kell beletenni, a falon kívül kell lennie, nem lehet fa szekrényben, x kanyar engedélyezett, nem mehet a bejövő vezeték asszem padláson, stb. Szolgáltatónként különbözik a szabvány és időnként változik.
Magyarán, jó eséllyel szét kell bombázni hozzá mindent. Nálunk egész egyszerű meló volt, de munkatárs férje csinálta. Nagyon baráti alapon fizettem neki 100e-t. Ennek már több éve. Piaci alapon 300-tól indul szerintem.
Senkit nem erdekel szabvanyositasnal, hogy a hazon belul mi van. A villanyoraig jonnek. Tovabb minden a te felelosseged. Hozzank se jott be senki vegignezegetni, hogy hol mi van.
Nalunk is volt alu meg masfeles rez ossze-vissza kotogetve. A kismegszakitoszekreny otvar volt. Az emeleten volt olyan ami csoda, hogy nem gyulladt ki az elozo lakonal.
Szabvanyositas utan csinalgattam meg mindent aprankent.
Dehogy nezik. Honnan veszed ezt a marhasagot?
Valami 20A korul volt nekunk. Szabvanyositottak es lett 32,20,20
Senkit nem erdekelt, hogy elbirja e, foleg, hogy nem kell elbirjon a "rendszer" (milyen rendszer?) 70A-t.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!