Tényleg nem lehet kivitelezni?
Álmennyezetet szeretnék csinálni. Körbe a 4falra szeretnék UD profilokat és azok közé cserepléceket amiket direktfüggesztővel felfogni a plafonra. Azt mondják hogy a profilt szétfeszítené a cserépléc.
Szerintetek kivitelezhető?
Meg lehet csinálni, viszont sima cserépléc kell hozzá, nem Bramac.
Érdemes sűrűn függeszteni.
Igazából nem sok értelme van, mert a c profillal sokkal jobb dolgozni...
Értem. Az álmennyezeten nem érdemes spórolni, azt jó erősre kell megcsinálni. Régi gerendák esetén még a direktfüggesztő is megkérdőjelezhető. Nálam is régi gerendás, nem rég bontottam le a stukatur mennyezetet. Én biztos hogy egy jó erős vasvázat fogok csinálni körbe a falakon, és azokhoz rögzítek keresztbe vasgerendákat, amihez majd hozzácsavarozom a gipszkartont. De csak jövőre, mert pénzem nekem sincs sok.
Amúgy lehet érdemes megnézned, hogy vaskereskedésbe kapható zártszelvényekből, C-profilokból nem-e tudnád olcsóbban hegesztéssel megcsinálni, mert a gipszkartonos profilok a teherbírásukhoz képest azt hiszem elég drágák, és ezt többen is mondták már.
Bramac léccel csináld, mert az egyenes!
Csak minimálisan nyomja szét a ud profilt. A karton felveszi, észre sem lehet venni, én is így csináltam kb 10 éve.
A lényeg tartsd be a szerkezeti előírásokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!