Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Födémszigetelés megérné,...

Födémszigetelés megérné, illetve hogy kell kivitelezni?

Figyelt kérdés

(Nem értek hozzá)

1960-70 között épült kádárkocka. Födémgerenda betonból van. 15cm magas légrés, és a saraló lécek a gerendákra vannak fektetve, majd 5-10 cm "sár". Néhány helyen mozog is a padlás, ha lépkedünk rajta, nem tudom ez normális-e. Ember súlya alatt nem rogy be a felső réteg, de érezni ahogy süpped. Ezt hogyan kellene szigetelni?

2022. nov. 16. 18:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
21%

A légrést kell(ene) szigetelőanyaggal kitölteni.

(Bár lehet, hogy én nem bántanám.)

Kell csinálni egy gazdaságossági számítást, hogy mennyire van értelme.

2022. nov. 16. 19:04
 2/12 anonim ***** válasza:
90%
Rakjál pár deszkát amin lépkedni tudsz,legalább is addig,amig kőzetgyapottal be nem terited .Így szigeteltük le a padlást .
2022. nov. 16. 19:21
 3/12 A kérdező kommentje:

A légrés a gerendák között van, a saralás alatt. Csak akkor tudunk szigetelőanyagot rakni, ha a saralást felszedjük lécekkel együtt.

Tehát pár helyen meg kellene bontani a felső réteget, és benyomkodni a kőzetgyapotot? Majd deszkákat rakni a megbontott részre, hogy járható legyen a felület.

Olvasgattam a témában, és így hőhidas lesz a gerendáknál, bár biztos érne valamit így is.

Egyébként a szomszéd (aki szintén nem hozzáértő) azt javasolta, hogy hagyjuk az egészet, ő biztos nem szigetelné.

Viszont a meleg így is nagyon elszökik. Reggelre kihül a ház. Megoldás lehetne a puffertartály, de a fűtésen akkor is jó lenne spórolni valahogy.

Nyílászárókat már cseréltünk. Homlokzati szigetelés meg egy vagyon lenne.

2022. nov. 16. 20:52
 4/12 anonim ***** válasza:
27%
Homlokzati szigetelés nélkül teljesen fölösleges a födémmel bajlódni.
2022. nov. 16. 21:00
 5/12 A kérdező kommentje:
Okés köszi. Akkor egyelőre marad minden így.
2022. nov. 16. 21:03
 6/12 anonim ***** válasza:
22%

Sajnos a homlokzati szigeteléssel igen sokan újabb gondot vesznek a nyakukba.

Kiadnak sok milliót és azt érik el, hogy amit megspóroltak a fűtésen, azt ki kell engedniük a szabadba gyakori szellőztetés címén, hogy ne penészedjen be a lakás.

Én első lépésként vettem egy filléres lézeres hőmérőt és naponta többször is végig pásztáztam a falakat, nyilászárókat stb... és kerestem a hideg részeket.

Pl.

[link]

2022. nov. 16. 21:03
 7/12 A kérdező kommentje:

Nyílászárók csere előtt is penészedett több helyen a fal. Azóta is évente 2x kell szavóval lefújnunk. Ahol a ruhát szárítjuk, + konyhában durva a helyzet. Páramentesítőt lehet veszek majd, vagy még ruhaszárítógépet is.

Amit linkeltél hőmérőt az jó ötletnek tűnik.

2022. nov. 16. 21:12
 8/12 anonim ***** válasza:
90%
Egyesek ott tartanak 2022-ben, hogy felesleges a szigetelés?
2022. nov. 16. 21:42
 9/12 anonim ***** válasza:
3%

A szigetelés csak a szigetelést gyártó cégek propagandája.

Semmi szükség nincs rá, 60 évvel ezelőtt még tudtak rendes házat építeni és nem véletlenül nem használtak.

2022. nov. 17. 00:47
 10/12 anonim ***** válasza:
93%
9# nem használták, mert nem kellett, nem volt rá igény, és technológia. És elég szarul építkeztek kalákába sokszor. A b30 tégla között légrés, ablakok körül hiányos réskitöltés.stb.
2022. nov. 17. 06:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!