Aki indukciós tűzhelyre váltott megérte?
Nekem megérte. Sokkal hamarabb melegíti fel a vizet, mint a kerámialapos.
Mintha nagyobb lenne a hatásfoka.
Én szeretem, de csak akkor működik max teljesítményen, ha 2x16A-ra van kötve. 1 fázisról is üzemeltethető csak akkor 7300 watt összteljesítmény helyett 3650w lesz. Ami simán viszi max teljesítményen a legnagyobb zónát, de bridge funkciót már nem tudja így ellátni, vissza szabályoz. ár valljuk be őszintén, ritkán van kihasználva a 4 zóna egyszerre és akkor sem maxon mennek. Nekem 14 fokozatú, és átlagba 7-10 között használom.
A villany számlán nem igen veszem észre, ennél jobb hatásfokú főző lap jelenleg nincs. Sosem mértem, de 2 zónát használva simán fogyaszt 2-4 KW-ot óránként, viszont gyorsabban készülnek a dolgok.
Ekkor jön képbe a edény készleted, mert az olcsókba kevés a vas ezért lassan föl bennük a kaja. A tefal közép árkategóriája már nagyon jó, vagy a nagyszülők ezeréves szettjei ugyan azt tudják csak csúnyább kivitelben.
Ha valami gagyi indukciós edényeket használsz, akkor készülj fel rá, hogy újakat kell venni! Ez esetetben 80-120000 ft plusz kiadással számoljál. Persze ez függ miket veszel, de ennyibő mindent ki lehet cserélni Tefalra.
Ez egy nagyon jó választás, nekem is ilyenem van, de még kell ez az hozzá.
Ha vasból van akkor jó.
De, ha sérült az alja, és a legkissebb érdesség is van rajta akkor az össze karcolja az indukciós főzőlap üveg felületét! Ezért minden edényt ellenőrizni kell, még az újakat is!! Ha valamelyiket oda ütöd valahova akkor szintén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!