Födém szigetelése purhabbal akinek van ilyen mi a véleménye róla, megérte az árát?
Megérte.
Én egy öreg vályog házban lakom. A padlássár már nagyon rossz volt.
Vettem vagy 20-25 nagy purhabot és telenyomtam.
Azóta azonnal meleg van ahogy begyújtok a lakásban.
Hátránya, hogy drága de ha évi 2-3 mázsa tüzelő megspórolok vele akkor már nem is olyan vészes az a 20-40k.
Előnye,hogy meg veheted "részletre" most 2 doboz, kövi hónap 5 vagy ahogy a pénztárcát engedi.
Nekem szerencsém volt mert egy kolléganő fia olcsón adta kéz alól...
1-es! Most azt mondod megérte, de x év múlva ha a fejedreszakad az egész akkor is ezt mondod?
A vályogházakban a sárfödém több funkciót ellátó jól átgondolt vagy kitapasztalt szerkezet volt.
Hőtároló tömeg, tűzvédelem, statika, s PÁRASZABÁLYOZÁS!!
A bentről érkező párát felvette és leadta időjárásnak, páratartalomnak megfelelően. Ezt te bezártad purhabbal így a sár alulról felveszi a párát, de nem tudja a padlás felé leadni, így a száraz sárfödémed elvizesedik s ez elkorhasztja a fa födémed. Ezért nem szabad sarfodemre párazáró hőszigetelést tenni. Figyelni kell a paradiffuziora! Értem hogy nincs pénzed hőszigetelésre, de akkor miért nem teszel fel lenyírt szaros birkagyapjut? Ingyen van parakezelo, egerek sem mennek bele, s kb 1 hónap alatt eltűnik a szaga. Természetes környezetbarát, valyogbarat!
Kérdező: akarsz mérget szívni? Alapból a VOC kiáramlása. De rettentő gyúlékony és ha ég mérgezőbb a füstje mintha a nagyon rettegett akkugyar gyulladna ki! Ne is beszéljünk a környezetre gyakorolt hatásáról ha elbontják. Mikor mivé bomlik le?
A gyártókat egyvalami érdekli a profit! Nem vizsgálják az egészséget a környezeti hatást, csak a gyorsan meggazdagodást ezért nekünk vásárlóknak kell tudatos döntést hozni, hogy ne legyen rá kereslet...
Sokminden van ár és szerkezetfuggo. Így látatlanban nem tzfom neked mi a legjobb.
Eps
Xps
Kőzetgyapot
Üveggyapot
Fújt cellulóz
Fújt farost
Kender
Gyapjú
Szalmás vályog
Stb..
Teljesen más dolog kell egy lapostető födémre és telkesen más egy vályogházba..
Fújt cellulózt lekezelik olyan anyaggal mely késlelteti az égését. Szóval igen éghető de inkább izzik nem ég.
De ha tűz van akkor sem mérges gazt szívsz be a füstjéből, hanem papir füstöt.
Mégegyszer mondom, nem tudom milyen födémre szeretnéd tenni, de pl a fújt üveggyapot nem éghető, pára áteresztő.
Betonfödém tökéletes.
Kb minden jó rá.
Kőzetgyapot, üveggyapot, ezek lehetnek táblásak és tekercsesek.
Aztán bármelyik fújt is jó.
Nézz egy m² árat és válaszd ki.
Számit a vastagság is. 20cm alatt nem érdemes. Táblás tekercses 22-25 a minimum, a fújtból 25-30.
Magyarázhatnám bonyolultabban lambda értékekkel is, ha érdekel leírom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!