Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Meg lehet fellebbezni vagy új...

Batragramzadarma kérdése:

Meg lehet fellebbezni vagy új vizsgálatot kérni?

Figyelt kérdés
A napokban hogy volt ez a szeles időjárás,a házam homlakzati részén ami müemlék palával van burkolva cseppet megbontotta a szél és szépen lassan leszedegeti az összeset.Van biztositásom ki is jött a kárszakértő és egy nevetséges összeget ajánlott fel persze elfogadtam mert fogalmam sincs az újabb árakról.A kárszakértő szerint egy létráról meg lehet oldani a javitást hiába mondtam neki hogy 10 méter a csúcsa és nincs ember aki egy létrán egyensúlyozva szögel,kalapál,csavaroz 10 méter magasan.Bekértem több árajánlatot de mindenki az állványzásra hivatkozott(hozzáteszem helyesen)olyan összeget mondtak +- 30 ezer forint eltéréssel ami a fizetett összeg hatszorosa.Lehet ilyen esetben új vizsgálatot kérni mert a fizetett összeg egy hatoda a teljes javitásnak?Természetesen van fedezetem rá de akkor minek fizetem abiztositást?
2024. febr. 13. 19:39
 1/4 anonim ***** válasza:

Írj panaszos levelet a bíztositónak.Nekem is volt hasonló esetem.

A biztosító embere csak pár palát látta .Valóban ez kis munka,amit nem is vállalnak a szakemberek.Csak van kiszállási meg állványozási költség is .

2024. febr. 13. 20:42
 2/4 anonim ***** válasza:
50%
Semmi értelme a biztosításnak, nyugodtan le is mondhatod. Gusztustalan rabló banda!
2024. febr. 13. 20:47
 3/4 anonim ***** válasza:
45%

UTÓLAG szeretnél mást? Miért fogadtad el az első ajánlatot????

Ez a tanulópénz.

A biztosítóval megkötötted az egyezséget. Ráadásul gondolom azt sem tudod, hogy egy részét önerőként így is neked kell fizetned a kárnak és utána valószínűleg emelkedni fog a biztosítási díjad is a következő biztosítási évre, hiszen káresemény történt.

Mindenképpen próbálj meg változtatni az egyezségen! Maximum nem sikerül. De ebből tanulj és ne fogadj el fix összeget, hanem előbb legyen aki elvégzi a munkát és annak ismeretében a biztosítóval egyezkedjenek. Nem is értem miért nem az volt a megbeszélés tárgya, hogy mennyibe kerül a kárt megcsináltatni és abból mennyit tud a biztosító fedezni.

Olvasd el a szerződésedet és tegyél meg mindent, hogy a biztosító minél nagyobb részét fedezze a kárnak.

Ha nem sikerül akkor meg kösd össze valami szükséges munkálattal ha már mindenképpen fizetned kell az állványozást! Akkor nem csak ennek a pár palának a visszarakását kellene megcsináltatni hanem gondoskodni róla, hogy legközelebb ne vigye le a szél újra.

2024. febr. 13. 22:52
 4/4 anonim ***** válasza:
allianz lesz az
2024. febr. 14. 10:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!