Ilyen színű (zöld) szoba falat hogyan lehetne elérni?
Kicsit felszeretném dobni a szobámat, és keresgélés után egy ilyen zöld szín tetszett meg: [link]
A hatás amit elszeretnék érni: Egy sötétzöld, de mégis élettel teli, melegebb, kicsit fényesebb zöld mint a képen.
Elég sokat kerestem ilyen festéket, de nem találtam ehhez hasonlót, illetve azt sem tudom, hogy tudnék-e hasonlót kikeverni színezőpasztával, vagy hogy ellehet e érni egyáltalán ilyen eredményt.
Ha valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban, és tudja, hogy egy ilyen fényesebb, melegebb sötétzöldet hogy lehet elérni, annak a válaszát nagyon szépen köszönöm!
Festékboltban tudsz ilyet venni, nem érdemes a keveréssel neked bohóckodni.
A fotón a fotós tudása sokat hozzátesz a látványhoz, egy profi fotón soszor jobban néz ki a téma, mint a valóságban
Tényleg a kevert festék a jó, mert árban sem jössz ki sokkal kevesebben.
Nézz körbe egy nagy barkácsboltban vagy festékboltban! Lehet, hogy találsz hasonló színt már eleve a festékek között készen.
Néha egy kevés fekete hozzáadásával lehet változtatni a színen, de tény, hoyg nehéz kétszer ugyanazt kikeverni. Lilával én csináltam, az túl sötét volt a lányomnak amit készen tudtunk venni és fehérrel világosítottuk. Annyi, hogy a keverésnél meg kellett számolni hány egységnyit (mérőpohár) tettünk az egyikből meg a másikból és nem volt vele gond. Pasztával is próbálkoztunk más festésénél, de a színező pasztával együtt már annyiba került a festék, mintha előre kevertettük volna a színét.
Megpróbálkozhatsz tapétával is ha festéket nem találsz olyat amit szeretnél, ez pl. nagyon hasonló színű, csak részben mintás:
Arra figyelj, hogy nem mindig olyan lesz a színe a festéknek a faladon, mint a színpalettán amikor kiválasztod, mert mások a fényviszonyok, mások a bútoraid és egyéb dolgaid, azok színe is befolyásolja, hogy milyennek látszik a fal. De tényleg megéri ilyen speciális színt inkább kevertetni. De ha te szeretnél próbálkozni akkor fekete és zöld paszta kell hozzá meg jó minőségű alap festék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!