Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Akinek 3 rétegű ablaka van mi...

Akinek 3 rétegű ablaka van mi a véleménye róla? Megéri?

Figyelt kérdés
jan. 11. 18:05
 1/5 anonim ***** válasza:
23%

Nem mert hamarabb tönkrement mint a kétrétegű, olyan két év alatt.

2 rétegű bírta 7-8 évig.

Akváriummá változott mint egy volánablak.

Próbáltunk reklamálni kivitelezőnél és arra hivatkozott, hogy garancia csak addig érvényes amíg nincs vele gond, azóta nem reagál a megkeresésre.

jan. 11. 21:52
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem megéri, sokkal jobban hangszigetel mint a 2 rétegű, emellett a hőszigelelése is jobb.
jan. 11. 23:50
 3/5 anonim ***** válasza:

#1 Ez egyedi minőségi probléma a te ablakodnál, nem általános, illetve a kiviteleződ egy sz*rházi.

Szerintem annak érdemes 3 rétegű ablakban gondolkodnia, akinél nagy üvegfelületek vannak, mert itt számottevő különbséget lehet érezni. Kis méretű ablakoknál elhanyagolható a különbség, számszerűleg kimutatva pedig sohasem fogja visszakozni az árát.

(Nálam összességében közel 20m2 üvegfelület van, ezért nagyon lehet érezni a különbséget a 2 rétegűhöz képest és nem bántam meg, hogy 3 rétegűt rakattam be)

jan. 12. 09:22
 4/5 anonim ***** válasza:
65%
Van különbség alapból. Ha van rajta bevonal (pl low-e) akkor méginkább érezhető. Viszont a 3 rétegű sokkal nehezebb is. Masaszív erős kerettel érdemes csak.
jan. 12. 10:00
 5/5 anonim ***** válasza:

Ami tuti: ha már van korszerű kétrétegű üvegezésű ablakod, azt kidobni és háromrétegűre cserélni nem éri meg, mert olyan 200 év körül van a megtérülési idő, az ablak meg bír mondjuk 50 évet.

Nálam ez volt a helyzet, a napenergiás pályázatban kellett cserélnem az U=1.4-es ablakot U=0,7-re. Nálam az állam fizette, így nekem megérte, de ettől még pazarlás.

Ha az a kérdés, hogy kétrétegű vagy háromrétegű legyen a mindenképp kuka régi helyett, az jellemzően U=1,1-0,7=0,4 Watt/négyzetméter/fok előny. Mennyit spórolsz ezzel? Az évente (egyszerűsített számítással) 10,4MJ energiatöbblet. Ha 90%-os hatékonyságú (kondenzációs ÉVES hatékonysága) gázkazánnal fűtessz, akkor ahhoz kell 11,5 MJ gáz, aminek az ára átlagfogyasztás alatt 33,4Ft, felette 253Ft. Kb. negyvenezerrel több a háromrétegű négyzetméterára, tehát ez 0,6%-os éves REÁL (infláció feletti) hozam a nem rezsicsökkentett áron is. Relálisan 1-2% reálhozam kockázatmentesen elérhető, tehát anyagilag nem jó befektetés a háromrétegű. Egyéb dolgok szólhatnak mellette, mint a magasabb komfortérzet (nem érzed mellette a hideget, még nagyobb felületek esetén sem), a jobb hangszigetelés (ez esetben jó, ha nem mindhárom üveg egyforma vastag, hogy eltérjen a rezonanciafrekvenciájuk) vagy ha pont az az megtakarítás fontos valami miatt, pl. így egyel kisebb (azaz olcsóbb) hőszivattyú kell majd.

jan. 12. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!