Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Akik lecserélték a régi,...

Akik lecserélték a régi, nyílt égésterű gazánjukat kondenzációs kazánra, megérte a beruházás gázszámla csökkenés szempontjából?

Figyelt kérdés

Folyamatosan gondolkodom a cserén, hogy lecseréljem a 26 éves régi gázkazánom. A melegvízhez külön bojler van, a kazán csak fűtő.

A házunk nincs szigetelve, 6 radiátor van, átalányt fizetünk, 25 és 27 ezer forint közti összegben havonta. Nem ülünk 18-19 fokban, átlag 22-23 fok van idebent.

A kazánra, az éves karbantartásokkal együtt nem volt több rá költve, mint 300 ezer forint 26 év alatt. A mai napig megy.

Az új kazánokról sokszor azt írják és mondják, hogy kényesek mindenre, az élettartamuk maximum 5 év.

ma 11:56
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

Mert most látom. hogy van az 1990 előtti házak korszerűsítésére ez a pályázat, ezért kezdtem el gondolkodni jobban a dolgon.

De attól félek, hogy az új készüléken majd állandóan jönnek a hibák, ilyen hibakód, lángszakadás, olyan, itt meg ténylegesen ilyesmi nincs, ki van mindig takarítva az égéstér, hőcserélő is ki lett savazazva.

ma 11:59
 2/12 anonim ***** válasza:

Ha 26 éves, akkor ideje elgondolkodni a cserén. Egyébként is már csak kondenzációst lehet beszerelni. Igen, sokba fog kerülni és kellenek ilyen-olyan engedélyek, kéménybélelés, tervezési díj, stb. De ezt nem tudod megkerülni.

A kondenzációsnál évi karbantartás kell, legalábbis az elején biztos, mert csak akkor garanciás. Nem bírják annyi ideig, mint a régiek, de ez van. Jobb minősévet vegyél, még ha drágább is.

ma 12:16
 3/12 anonim ***** válasza:
Mondjuk én a bojlert utáltam, de ez megszokás kérdése. Valamivel kevesebb a fogyasztás a kondenzációsnál, de sokára térül meg, mert sokba kerül a beszerelése. (első voltam)
ma 12:17
 4/12 anonim ***** válasza:
Kazáncserét nem támogatnak abban a pályázatban.
ma 12:25
 5/12 anonim ***** válasza:

Nekem Baxi van 17 éve.

Előtte télen 50-60 ezerre felment a számlám. Az őrlángok napi 1 m3-t használtak. Egy fűtés- és két melegvíz kazán.

Csere után 25-30 ezer lett a legmagasabb télen.

Két éve áttértem átalányra, 15 ezer körül van.

Eddig egyszer kellett turbó ventillátort cseréltetni benne, ill. kikokszoltatni. Kb. 200 ezer volt.

ma 12:26
 6/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Egyébként próbálkok tájékozódni, de mindenhol teljesen mást írnak.

Van, akik szerint ez a csere mehet sima egyszerűített cserébe, ha a gázvezetékhez nem kell nyúlni illetve a kazán teljesítménye nem nagyobb, mint a jelenlegi.

Illetve azzal kapcsolatban sem találok semmit, hogy megfelelőe-e az új kazán gyári "kéménye", oldalfali kivezetéssel vagy mindenféleképpen kötelező a régi kéményt béleltetni vagy új kémény.

Igen, kérdezzek szerelőt, tudom. Megtettem, de mindenki teljesen mást mond.

ma 12:30
 7/12 anonim ***** válasza:
70%
Ne szerelőt kérdezz, hanem a gázműveket, mert ott fogják engedélyezni a tervet. Oldalfali kivezetést már nem engedélyeznek.
ma 12:34
 8/12 A kérdező kommentje:

Akkor mások hogy szereltetik fel? 2 éve költöztek be egy házba új lakok, pár utcával lentebb tőlünk. Tudom, hogy ott egy öreg néni lakott, meghalt, mások költöztek be.

Ott is úgy van megoldva: [link]

Ezt nem értem akkor.

ma 12:38
 9/12 A kérdező kommentje:
Sőt, rengeteg ilyet látok az utcán. Több háznál is.
ma 12:39
 10/12 anonim ***** válasza:
Megcsináltatták "okosban".
ma 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!