Mennyivel jobb és miért a kondenzációs gázkazán a turbó kombi gázkazánnál?
Figyelt kérdés
Jelenleg turbó kombi gázkazánunk van és állítólag jobb a kondenzációs kazán, valóban annyival fogunk többet spórolni hogy megéri a felújítás vagy nagyon hosszú idő után jönne vissza az ára, illetve más szempontból is jobb egy ilyen kazán, ha igen miért?okt. 23. 23:21
1/9 mindentudó99 válasza:
Kb 15 %-al fogyaszt kevesebbet azt mondják. Mondjuk 1 milla a csere egy olcsóbb kazánnal. Akkor számold ki mennyi idő alatt térül meg. Vedd hozzá hogy minél akacsonyabb hőfokkal üzemelteted annál gazdaságosabb. 55 foknál magasabbra nem is teheted a hőfokot mert nem kondenzál és nem spórolsz semmit. Én 50 fokos vízzel üzemeltetem. Ez azt jelenti hogy előfordulhat hogy ez kevés lesz a ház felfűtéségez neked. Ezért a radiátor méreteket is növelni kell. Az megint plusz költség ugye. Ez alapján kell kalkulálni hogy érdemes e cserélni a kazánt.
2/9 anonim válasza:
Ősszel és tavasszal amikor enyhe idő van lényegesen kevesebb gázt fogyaszt a kondenzációs.
3/9 A kérdező kommentje:
2. Oke, de összességében mit lehet mondani erről hogy 15 százalék mert akkor lehet nem éri meg a csere
okt. 24. 10:58
4/9 anonim válasza:
Ha lecseréled, vagy tönkremegy, már csak kondenzációsra lehet cserélni.
5/9 mindentudó99 válasza:
#3 Pont ezt írtaam le az első vàlaszomban. Ha belül vagy a limiten akkor kb 180 ezer az éves számlád. 27 ezerrel lenne kevesebb a 15%-os spórolással évente. Ha 1 millió a kazán csere olyan soká térülne meg hogy nem érdemes foglalkozni vele. És akkor meg lehet radiatort is kell cserélni. Ha viszont a kedvezményes limit felett fogyasztasz màr teljesen más a megtérülési idő.
6/9 A kérdező kommentje:
4. Azt tudom... viszont ha csak alkatrészeket cserélsz akkor nem kell kondenzációsra cserélni, igazából szerintem kétszer ki van cserélve kazánunk, igaz csak az alkatrészek..
okt. 24. 16:58
7/9 A kérdező kommentje:
5. Belül vagyok mert jár a többgenerációs ház kedvezmény
okt. 24. 17:00
8/9 anonim válasza:
Csak a gyártónak meg a forgalmazónak jobb, mert mégtöbbet tud eladni. Neked nem lesz jobb, amire megtérülne, addigra be is döglik az új... Ha tönkre megy a bele a réginek, akkor szerezni kell egy jó állapotú bontottat és átcseréltetni.
9/9 anonim válasza:
Ezt neked kell tudnod, hogy mekkora szükséged van 15-20%-al kevesebbet fizetni a fűtésért. Kb. ennyit hoz a kondenzációs kazán.
Vegyünk egy átlagos házat 300.000 Ft éves fűtési költséggel, kondenzációssal kijön kb. 250000 Ft-ból. Tehát 10 év alatt 500.000 Ft marad a zsebedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!