Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Bosch GAZ 4000 W (~10 éves)...

Bosch GAZ 4000 W (~10 éves) készüléket megéri lecserélni kondenzációsra? Ha igen, mire?

Figyelt kérdés
Nincs problémám a nevezett készülékkel, teszi a dolgát és 80 nm lakásra fizetek kb. 10 000 forint gáz-átalányt, HMV-zel.

okt. 7. 19:17
 1/9 anonim ***** válasza:
92%
nem
okt. 7. 20:46
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem éri meg, használd amíg jól működik. Ablak csere, födém szigetelés, homlokzati szigetelés, ezekkel tudsz most rezsit csökkenteni.
okt. 7. 22:08
 3/9 Oldfire ***** válasza:
32%

Én lecseréltem. 80%-al csökkent a gázfogyasztásom. Egy török gyártmányt vettem. Sanica.

Csak arra figyelj, hogy a régi kémény nem lesz jó hozzá. A kondenzációs kazánnak műanyag kéményt kell építeni. Az is emeli a költségeket.

okt. 8. 04:45
 4/9 mindentudó99 ***** válasza:
76%
Ha 10 az átalány nem bántanám majd ha tönkremegy
okt. 8. 07:01
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Én egy évben 1000 m3 gázt használok. Most 950 m3 de volt 1150 is. Mennyire menne le a gazfogyasztás? Ahogy olvasgattam ez már szigetelt házakkal vetekszik. Lakásban lakom szóval nem is tudnék szigeteltetni.
okt. 8. 08:32
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

A te esetetben nem éri meg a váltás, használd amíg működik. Annak nézzél utána, hogy saját kéményed van vagy közös az alattad lakókkal, azaz gyűjtőkémény.

Abban az esetben érdemes cserélni, ha a rezsikeretbe nem fér bele az egyén, mert sok esetben már ez is elegendő, és kereten belül marad a fogyasztás.

25-30%-al csökken a gázfelhasználásod, és 1-1,5 millió körül van a kazán csere. Minél magasabban laksz annál olcsóbb.

okt. 8. 09:01
 7/9 A kérdező kommentje:

Saját kéménye van mindenkinek, én a tetőtérben, bőven a rezsikeretben vagyok (1750 m3 körül van a rezsi védett keret).

Alattam lévőnek muanyagok a nyilaszaroi és többet fizet.

Akkor lényegében egy 20 000-et sporolnek évente. Köszönöm

okt. 8. 09:07
 8/9 anonim ***** válasza:
Max. 800ig menne le.
okt. 8. 16:18
 9/9 A kérdező kommentje:
Hát igen. És a 2 millió kamatából (vegyünk átlag 5%), vígan, nem csak a különbözet, de a gáz jó része is finanszírozható
okt. 8. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!