Hogy lehet egy ilyen kialakítású panelban esztétikusan elvezetni egy optikai kábelt?
Alaprajz (részlet): [link] (előszobában a 2 ajtó közt még van egy fal csak az nem látszik a rajzon)
A piros pötty az, ahol a modem van jelenleg, a sárga vonal az, ahol a koax kábel megy jelenleg: be az ajtó felett, le az esővízelvezető csatorna mellett, falon át a szobába, és körbe, át a szomszéd szobába. Ebből semmi nem látszik, mert mindenhol takarásban van.
A modemet nem tudom máshova tenni (szerintem), de az optikai kábel fizikai adottságai miatt meg nem tud a meglévő koax útvonalán haladni.
Hogyan oldanátok meg, hogy ne csúnyítsa el a lakást, de be is legyen kötve?
Elképzelhető, hogy nem megoldható, amit szeretnék, de hátha mégis van valakinek egy jó ötlete :)
Előre is köszönöm!
Most akkor optikai vagy koax?
Az optikai kábel vékony,2x4mm,a koax 7-8+mm vastag.
Nálunk az optikai bejön a lakásba a folyosóról 3m magasan,a polcok mögött lejön a földig,ott a linóleum és a fal találkozásánál végigmegy a szegő alatt az egyik ajtófélfáig amin van fúrva egy lyuk ahol bejut a szobába ahol szintén a szegő alatt fut.Megtörni tényleg nem ajánlott de azért néhány cm sugarú ívben hajlítható.
Nálad szerintem ugyanazon az útvonalon mehetne az optikai ahol eddig a koax,a koaxnál-ami egy merev kábel-az optikai jobban hajlítható a sarkokban mert sokkal-sokkal vékonyabb.Vagy mehetne egyszerűen fel majd balra be rövidebb úton.
Simán csatornában vagy díszléc mögött el tudod vinni.
Az optikai kábel lapos, egy irányban hajlítható, megtörni nem szabad, de ha megnézed a modemet, rögtön az alján van egy kb 3 cm széles huroknak hely.
Szóval 2 cm rádiusszal simám bekanyarodik az a kábel, az egyenes szakaszon meg tekeredik annyit, hogy jól kanyarodjon a végén
#5: igen, de látod az alaprajzon hol van a modem (a pcsába, és nem tudom közelebb tenni) :D
#6: én is ettől tartok, csak a kérdésben szerepel az "esztétikus" kifejezés is :)
#7: végig optikairól volt szó. Most van koax.
#8: nincs csatorna a lakásban, be lettek falazva a kábelek. Egyedüli megoldás az lehetne, ha a mennyezeti díszlecet leszedem, és mögötte vezetem el, de a másik szobába akkor sem tudom úgy átvinni, hogy ne legyen a falon egy lyuk a plafon alatt, és ne látszódjon a kábel.
Végső soron szerintem hagyom az egészet, és megvárom, amíg a közeljövőben (remélhetőleg) teret nyer a vezeték nélküli szolgáltatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!