Milyen optikai kábelre lenne szükségem?
Figyelt kérdés
Lakásfelújításban vagyok jelenleg. A falban szeretnék elvezetni gégecsövet, és abba egy optikai kábelt, ami a szobába megy.
A kérdésem hogy honnan tudom, hogy a szolgáltató (telekom) milyen optikai kábelt használ, és hogy ugyanolyat hol tudnék vásárolni? Illetve a végére, a csatlakozókat én is rátudom-e tenni, vagy ahhoz kell valami speckó szerszám?
Előre szerelt kábelt, nem szeretnék vásárolni.
Kb 20m optikáról lenne szó.
Köszi
2023. aug. 22. 19:01
1/6 anonim válasza:
Minek? A szolgáltató majd hozza a sajátját, s elviszi odáig ahova a routert rakni akarod. A csövet készítsd elő nekik nagy sugárral, de ne húzz bele semmit.
2/6 anonim válasza:
A kábelt majd a szolgáltató hozza, ha segíteni akarsz, tegyél be egy szál vezeteket behúzónak
3/6 anonim válasza:
Üres 20-as védőcsövet tegyél a falba. Az optikai kábelt majd a szolgáltató behúzza. Nem egyszerű szerelni, a szerszámok hozzá százezres tétel.
4/6 anonim válasza:
Van egy videó ahol egy szerelő részletesen elmondja.
5/6 anonim válasza:
Behúzószálat tegyél a csőbe, semmi mást.
6/6 anonim válasza:
Szerintem változó.
Nálam pont most cserélték a kábelt mert lehalt a régi modem és amit újat hoztak nem ment a régi kábellel.
Előzőnek pattintós vége volt, új már ragasztott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!