Ezek után ki az aki még szakembert fogad?
Vettünk egy erősen felújítandó családi házat igen nyomott áron tavaly. Jó alapnak tűnt, sokkal olcsóbb volt mint a környékbeli újabb építésű ingatlanok. Kértünk akkor árajánlatot több vállalkozótól is fürdőszoba felújításra, járólapozásra, térkövezésre stb…hát olyan árakon vállalták volna, hogy felhúztam magam és nekiálltam én megcsinálni.
Az interneten rengeteg videó és cikk van különböző munkálatokról. Egy majom is meg tud tanulni festeni meg csempézni, miért fizessen akkor bárki százezreket azért, hogy valami kókler összetaknyolja? És akkor még nem is beszélve arról, hogy a legtöbb trógerkedik, lemondja, tologatja, majd ekkor jövök, majd akkor jövök…Mióta ebbe beleinvesztálódtam rengeteg hasonló esetet látok a social median, hogy az emberek saját maguk dolgoznak az ingatlanjukon. Gondolom nem véletlenül.
Azóta egyébként elkészült a ház a töredékéből és másokat is bíztatok arra, hogy próbálják meg maguk. Rengeteg barátomnak segítek munka után néhány sörért lábazatot csinálni meg mindenféle munkát. Kezd újra feléledni a régi kommuna gondolkodás és egymásnak segítenek a barátok az építkezéssel. Szerintem ez nagyon jó dolog!
Kezdik már vajon ezt megérezni a szakik? Vagy még mindig sok az életképtelen aki soha nem fogott még csavarhúzót a kezébe?
"Azóta egyébként elkészült a ház a töredékéből"
. Hány munkaóra volt az egész?
Attól mert én meg képes vagyok szuper brióst meg kenyeret, kakaós csigát sütni egy youtube videó alapján, még nem foglak hülyének nevezni ha te továbbra is pékségben veszed meg ezeket sokkal többért.
Te miért hiszed, hogy másnak is jobb ha nem szakembernek fizet - akár többet is - hanem az ha keservesen dolgozik vele minden szabadidejébe éveket?
"Egy majom is meg tud tanulni festeni meg csempézni, miért fizessen akkor bárki százezreket azért, hogy valami kókler összetaknyolj"
Tudod, láttam én már jó néhány ilyen házi csempézést, vakolást meg hasonlót. Na, én mondtam után, hogy inkább fizetek egy olyan embernek, akinek láttam a minőségi munkáját, minthogy nálam is így nézzen ki.
Nyilván vannak könnyebb és nehezebb szakmunkák is, csak az átlagemberek laikusként nincs alkalma hol gyakorolni, az első pár glettelés és csempézés meg igen ritkán lesz hosszú távon is tartós és mutatós. Na, nekem nincs pénzem 4-szer burkolni a fürdőt, mire normálisan fog kinézni, neked igen?
Az a jó, hogy mindenki el tudja dönteni, hogy mi a jó neki mert ha akarja akkor szakemberre bízza, ha meg nem akarja vagy nem akar érte fizetni, akkor meg tudja csinálni, mert vannak már ezek az ingyenes "oktató videók".
Akik nekünk csinálták a fürdőszobánkat azok is ilyen laikusból lett szakemberek voltak. Először a sajátjukat csinálták meg a youtube-ról ellesve a módját, aztán ezt látta haver és annak is megcsinálták. Utána meg már akik ott látták a munkájukat azok fizettek is érte. Mi meg már hónapokat vártunk arra mikor lesz szabad hétvégéjük, hogy nálunk dolgozzanak - mert továbbra is maradtak a főállásukban és szabadidejükben végezték ezt plusz melóként.
Tényleg nem lett rosszabb a munkájuk (volt ami jobb is lett) mint az eredeti burkolónak aki az építkezésnél a másik fürdőszobát készítette.
De ettől még mi nem lettünk volna képesek megcsinálni. Van amit igen és van amit meg nem. Laminált padlót magunk raktuk le mindenhová, a falakat, ablakokat, ajtókat mi festettük és festjük is, de ennyi. A többit ráhagyjuk szakemberre.
Most az hogy otthon kifested a szobát, meg lerakod a teraszra a járólapot tényleg nem nagy haditett. Ne hasonlítsuk már egy komplett fűtés vagy villanyszereléshez.
Az egyik rokonom "térkövezett" tavaly: leszórták pár centi kavicsos sóderral a régi járdát, rápakolták a térkövet, végigmentek rajta lapvibrátorral, de csak óvatosan, mert mivel nem volt szegélykő, a szélén már kezdett szétcsúszni az egész. Ugyanazzal a sóderra kifugázták.
Az asszonyság nem győzte világgá posztolni, hogy Jaóska térkövezni is tud!
Az aljadék burkoló, meg képes lett volna "ezért" százezreket legombolni róluk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!