Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Lakás festés után nagyon...

Lakás festés után nagyon ritka helyeken kis rozsdabarna pöttyök jelentek meg a festéken. Ez mi lehet, valami bogár piszka?

Figyelt kérdés

Hófehér Héra Golddal festettem, a lakás teljesen száraz, jól szellőzött, biztosan nem penész.

A több száz négyzetméternyi falfelületen egy-két rozsdabarna pötty jelent meg, olyan, mint ha picike, halvány kávé pöttyök fröccsntek volna a falra.

Nem csak fő falakon, hanem meleg, belső gipszkarton falakon is előjön néha.

Nagyon nehéz átfesteni, kb. 5 réteg kell neki a javítófestékből, mire halványodik valamennyit.

Én arra gondoltam, hogy valami bogár, vagy légy piszkít rá. A fal nyáron volt festve, a nyári bogár szezonban több pötty volt. Most így télen már nagyon kevés bukkan fel.

Ha legközelebb látok, akkor teszek fel képet aról, hogy pontosan hogy is néznek ki.

tegnap 12:11
 1/6 anonim ***** válasza:
Nálam ilyenkor általában -nem mindig!- az is elég, ha nedves ruhával letörlöm.
tegnap 12:17
 2/6 anonim ***** válasza:
Glettelve volt a fal ?
tegnap 12:36
 3/6 A kérdező kommentje:
Telibe glettelve nem volt, részlegesen igen, de teljesen változó, hogy glettelt, vagy gletteletlen részen jön elő a pötty.
tegnap 13:03
 4/6 A kérdező kommentje:

Most csináltam képeket, az első képen egy ötször átfestett állapotukban láthatóak a pöttyök:

[link]

A második képen lehet elcsíptem a lehetséges tettest :D

[link]

tegnap 13:42
 5/6 A kérdező kommentje:

Javítottam a képeket nagyobbra és bekeretezve :)

[link]

[link]

tegnap 13:45
 6/6 anonim ***** válasza:
Ez egy bogár
tegnap 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!