Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Lakás festés után nagyon...

Lakás festés után nagyon ritka helyeken kis rozsdabarna pöttyök jelentek meg a festéken. Ez mi lehet, valami bogár piszka?

Figyelt kérdés

Hófehér Héra Golddal festettem, a lakás teljesen száraz, jól szellőzött, biztosan nem penész.

A több száz négyzetméternyi falfelületen egy-két rozsdabarna pötty jelent meg, olyan, mint ha picike, halvány kávé pöttyök fröccsntek volna a falra.

Nem csak fő falakon, hanem meleg, belső gipszkarton falakon is előjön néha.

Nagyon nehéz átfesteni, kb. 5 réteg kell neki a javítófestékből, mire halványodik valamennyit.

Én arra gondoltam, hogy valami bogár, vagy légy piszkít rá. A fal nyáron volt festve, a nyári bogár szezonban több pötty volt. Most így télen már nagyon kevés bukkan fel.

Ha legközelebb látok, akkor teszek fel képet aról, hogy pontosan hogy is néznek ki.

jan. 6. 12:11
 1/6 anonim ***** válasza:
Nálam ilyenkor általában -nem mindig!- az is elég, ha nedves ruhával letörlöm.
jan. 6. 12:17
 2/6 anonim ***** válasza:
Glettelve volt a fal ?
jan. 6. 12:36
 3/6 A kérdező kommentje:
Telibe glettelve nem volt, részlegesen igen, de teljesen változó, hogy glettelt, vagy gletteletlen részen jön elő a pötty.
jan. 6. 13:03
 4/6 A kérdező kommentje:

Most csináltam képeket, az első képen egy ötször átfestett állapotukban láthatóak a pöttyök:

[link]

A második képen lehet elcsíptem a lehetséges tettest :D

[link]

jan. 6. 13:42
 5/6 A kérdező kommentje:

Javítottam a képeket nagyobbra és bekeretezve :)

[link]

[link]

jan. 6. 13:45
 6/6 anonim ***** válasza:
Ez egy bogár
jan. 6. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!