Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ezek után ki az aki még...

Ezek után ki az aki még szakembert fogad?

Figyelt kérdés

Vettünk egy erősen felújítandó családi házat igen nyomott áron tavaly. Jó alapnak tűnt, sokkal olcsóbb volt mint a környékbeli újabb építésű ingatlanok. Kértünk akkor árajánlatot több vállalkozótól is fürdőszoba felújításra, járólapozásra, térkövezésre stb…hát olyan árakon vállalták volna, hogy felhúztam magam és nekiálltam én megcsinálni.

Az interneten rengeteg videó és cikk van különböző munkálatokról. Egy majom is meg tud tanulni festeni meg csempézni, miért fizessen akkor bárki százezreket azért, hogy valami kókler összetaknyolja? És akkor még nem is beszélve arról, hogy a legtöbb trógerkedik, lemondja, tologatja, majd ekkor jövök, majd akkor jövök…Mióta ebbe beleinvesztálódtam rengeteg hasonló esetet látok a social median, hogy az emberek saját maguk dolgoznak az ingatlanjukon. Gondolom nem véletlenül.

Azóta egyébként elkészült a ház a töredékéből és másokat is bíztatok arra, hogy próbálják meg maguk. Rengeteg barátomnak segítek munka után néhány sörért lábazatot csinálni meg mindenféle munkát. Kezd újra feléledni a régi kommuna gondolkodás és egymásnak segítenek a barátok az építkezéssel. Szerintem ez nagyon jó dolog!

Kezdik már vajon ezt megérezni a szakik? Vagy még mindig sok az életképtelen aki soha nem fogott még csavarhúzót a kezébe?

2023. márc. 28. 11:43
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

#20: ha 20 szakemberből 19 tróger, akkor krva nehéz ám bizalommal lenni a jó szakik irányába.

Én is fogadtam fel szakit pl vizest-gázost, de csak ajánlás alapján. És ők nagyon korrektül is dolgoztak.

Ablakost 200 km-ről hívtam, mert onnan volt ajánlás, es még így sem volt drágább, mint a helyi no-name ablakosok.

családi házon sem fogok én nekiállni tetőt cserélni, de azért egy glettelést festést nehéz elrontani, ha betartod a keverési arányt és a rétegrendet, meg van benned némi szépérzék és kézügyesség.

Burkolás ugyanez, csak ott még a vízmértékkel is meg kell barátkozni, meg a kiosztást előre tervezni, hogy ne nézzen ki bénán

2023. márc. 29. 18:48
 22/26 anonim ***** válasza:
70%

Pont ez az.. onnantól, hogy van jó tapasztalat, már felesleges az általánosítás.

Az utolsó dolgokban szoszo egyetértünk, de attól sok ember még nem jut el idáig. Vannak, akiknek még egy fuga szín katalógust is e-mailben kell elküldeni, mert képtelenek megtalálni. Gondolod ezek majd elolvasnak egy alkalmazás technikai útmutatót?

2023. márc. 29. 19:02
 23/26 anonim ***** válasza:

#22: tudom, ezekre irtam, hogy "eletképtelenek".

Nálunk teljesen alap volt, hogy családi program volt a szoba tapétázása, vagy az ajtok ablakok mázolása.

En már gyerekkoromban is fűrésszel meg szeggel játszottam, mikor épp nem legóztam, van affinitásom hozzá, végül mérnök lett belőlem, de nagyon sokmindent megcsinálok magamnak, meg megvan a precizitásom és a kitartásom is, ami ehhez szükséges.

Vannak emberek akik még egy alap kaját sem tudnak megfőzni, sem egy zárbetétet vagy villanykörtét kicserélni, ezt el kell fogadni.

2023. márc. 29. 19:12
 24/26 anonim ***** válasza:
70%

Én csak azt nem értem, hogy ha olyan könnyű ez a sok szakmunka, hogy az ember első alkalommal f*szántosan meg tudja csinálni magának YouTube videók alapján, akkor hogy lehet, hogy a szakik javarésze meg kókány, miközben azok ezt tanulják és gyakorolják előtte hónapokig/évekig? :D

Ha ennyire könnyű lenne, nem csesznék el ilyen sokszor.

Persze, itt mindenki előadhatja, ő milyen szuperül megcsinálta otthon magának, na, azért láttuk már szerintem eleget ezeket az otthoni DIY-melókat, mikor a csempézés ferde, a fuga esik ki, a laminált púposodik fel, a térkő süllyed, a fal tiszta csíkos festés után és így tovább... :D Persze, aki csinálja, aszerint nem, de más még látja azért, mert illemből nem jegyzi meg.

És ezzel nem azt mondom, hogy nincsenek ügyeskezűek, akiknek valóban van affinitása ezekhez, de ne adjuk már itt elő, hogy youtube videók alapján bárki elsőre normálisan fel tudja újítani a házát.

2023. márc. 29. 21:52
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

#24: úgy hogy az emberek nagy részében nincs meg az igényesség a saját munkája iránt.

odabassza, lóvét viszi, jöhet a következő.

2023. márc. 29. 22:07
 26/26 anonim ***** válasza:
100%

#24 én a 14. Vagyok.

Nem, nem elsőre, és itt szerintem senki nem állítja ezt. Pl. Először kifestettunk hogy be tudjunk költözni, tisztasági festés volt, de fél év után egyesével ujrafestettuk a szobákat, zavartak a hibák. Másodjára már mindegyik tökéletes. Ezzel meg mindig rengeteget sporoltam.

Parketta: igen, ennek is kétszer futottunk neki, elsőre felpuposodott, majd megtaláltuk hogy hol feszül, és kivagtunk egy részt a fal mellett, azóta 2 év telt el és nincs ilyen gond, nagyon szép.

Megtanulni egyszer kell ezeket a dolgokat, meg kiptapsztalni, festeni viszont 2-3 évente fest az ember, hosszú távon jobban megéri.

A burkolast az erkélyen gyakoroltuk, már az nagyon jó lett, a konyha pedig tényleg szép.

Nem kell a drama, szükség van a szakemberekre, és az ugyeskezu DIY barkacsolokra is. Ez nekünk egyben hobbi is, nagyon jó program, időtöltés, tervezés, rakeszules, problémamegoldás. Tisztaban vagyunk a hatarainkkal, de szívesen feszegetjuk azokat.

Húsvéti szabadság alkalmával hegeszteni fogunk tanulni párommal, rothadasig van hulladék vassal a telek, csinálunk valami hazsnosat belőle. Legrosszabb esetben megy a méh-be, jó esetben még spórolunk megintcsak marhasok pénzt.

2023. márc. 30. 00:05
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!