Villanyórám 3x16 Amperes kismegszakítós.Erre rákötnék két inverteres klímát 3,5 kW és egy 2,5 kW teljesítményűt. Kérdezem, ez a 16 Amperes biztosíték elegendő-e a 6 kW összteljesítményre? Üdv.Joetata
Egyik fázist elviszi teljesen a nagy klíma.
A másikra rakhatod a szobákat a klíma mellé.
A harmadikra, amin nincs klíma azon meg a konyha, fürdőszoba a nagyobb fogyasztókkal, mosógép, mikró, kávéfőző.
Nekem 3,5kW-os Daikinom van, az 4 ampertől többet nem vesz fel. Általában induláskor nagyobb a fogyasztása, aztán leszabályoz, és ha nem 38 fok van kint, akkor 1-2 A-el is beéri.
10A-es kismegszakítót tettem elé, de 6-osról is bőven elmenne.
Nekem most B10 kismegszakítón megy egy 2,6-os és egy 3,5ös klíma. Ezek amúgy névleges teljesítmények, mert fura módon a 2,6-nak nagyobb a csúcsteljesítménye (7kW) mint a 3,5-ösnek (6,5kW). Ha mindkettő csúcson megy (=Turbo üzemmód aktiválva), az 13,5kW hőteljesítmény, COP 4-gyel az 3,5kW körüli elektromos teljesítmény, az ugye 15A, amit rövid ideig elvisel a B10, főleg ilyen hidegben. (kis túláramra bimetall old le, az meg függ a kismegszakító hűtésétől: ha télen kültéren van, többet elbír)
Még nem mértem, csak annyi a biztos, hogy nem oldott még le. A turbó-üzemmód fél óra max, utána visszaáll alapra, de inkább előbb, mert eléri a hőfokot.
Köszi a választ mindenkinek.Mondjuk van közöttük ellentmondás is.
5/9 Nekem is 3.5kW Daikinom van. Írod, hogy 4Ampernál nem vesz fel többet, mely később csak csökken. A 10A is bírja. Akkor miért ír az adatlapja 16A szükségletet?
4/9 is azt írja, hogy az egyik fázist elviszi a nagy klíma- mely végül is az egyik fázison lévő áramerősség a gépkönyv szerint is.
2/9 szerint is elegendő a 16A a két klímára.
3/9 szerint a 3.5kW-osnak kell a 16A. Akkor viszont a plusz a 2.5kW-os kis klímát már nem bírja el??
6/9 szerint viszont elég.
7/9 Elgondolkodtató, hogy B10 kismegszakítón üzemelnek a klímák.
9/9 Teljesen logikus amit ír.
Most légy okos Domokos!
Köszönöm mindenkinek a segítségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!