Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ha egy panel 40-50 millió,...

Ha egy panel 40-50 millió, akkor a legtöbben miért sajnálnak rájuk pár-néhány százezerbe kerülő kényelmi beruházásokat?

Figyelt kérdés
Nem fér a fejembe, amikor valaki akár csak egy 40-50 milliós panelben lakik és nincs légkondi, redőny, normális bejárati ajtó és hasonlók. Én tavaly vettem huszonévesen az első lakásom és egyből jöttek ezek, hogy mindkét szobába egy-egy külön klíma 500 ezerért, normális valódi biztonsági ajtó 350 ezerért, redőny 250 ezerért. (Ezek most csak példák voltak, tudnék még másokat is mondani.) Ez olyan "magyar csöves" érzetűnek tűnik, hogy van 40-50 millió lakásra, de mellé még nincs 1-2 millió normális kényelmi beruházásokra. Vagy amikor megint csak ott van a baromi drága lakásuk, amire csak volt rengeteg pénzük valahogy, de nem szavazták meg a szigetelést, ablakcserét valamiért, mert arra zsugoriak voltak. Mi ezeknek az oka? Olyan az érzés, hogy ennyi csóró él ilyen drága lakásokban. De ez hogy van akkor?
2023. jan. 6. 14:46
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%

Ráadásul jól hangzik ez a pár száz ezer, csak mire összeadod még egy fél lakás ára.

Nézzük a nyílászárókat:

Ablakok nekem 1 millióba kerültek redőnnyel. Hát a redőny egy kalap szar, simán átfénylik, mellette, körülötte. Nyilván a semminél jobb, de utólag biztos keresnék valami minőségibbet.

Az ablakok beépítése is cigány egy munka lett, úgy kellett vissza bontani körülötte és rendesen megcsinálni. Nyilván utólag választottam volna azt aki +200 ezerért megcsinálja a kőműves munkát is.

Alapból szar 2 rétegű ablakaim vannak, utólag mivel buszok járnak a ház előtt tuti hogy az ablak amiből sokkal jobban vennék. Megmondom őszintén, minden nap elgondolkozom, hogy kidobom az egészet úgy ahogy van és beépíttetek több millióért valamit csak legyen már nyugalmam.

Ajtók darabja 120 ezer volt, beépítés darabja 40 ezer. Cserébe ez is szar, tudtam volna inkább fizetek 2x többet csak legyen normális.

Mindennel így vagyok, de még "olcsón szar" dolgokkal is 5+ milliónál tartok. És nincs fűtés csere, nincs klíma, nincs konyhabútor. Mire kész leszek lesz 7-8 millió.

Ha minőségire akartam volna akkor 10-15 milliót rá tudnék locsolni de akkor még mindig csak egy panelom van...

2023. jan. 6. 22:49
 22/39 anonim ***** válasza:
86%

Mindenkinek mások az igényei. A 8. emeleten nem hiszem hogy sokan csinálhatnak redőnyt. Anyám lakik ott. Ő bírja a meleget és nincs klímája mert a klímától folyik az orra. A lakás szigetelt.

Az ajtóval sincs probléma.

Nem értem miért problémázol azon hogy másoknak milyen a lakása.

2023. jan. 7. 00:04
 23/39 anonim ***** válasza:
80%

Én 2012-ben kezdtem dolgozni mérnökként, így a kezdő bérem több volt mint a szüleim összbevétele. 2014-ben gondoltam rá, kéne venni egy panelt mert volt addigra 2,5 millió önerőm. Ekkor Győr Marcal város I. fákkal körbe nőtt 4-5 emeletes paneljeiből, a ~64-67 m2-eseket kerestem. Átlag 10 millióért mentek, átlagos állapotba. Végül meggyávultam és nem mertem felvenni a 8 millió hitelt..., helyette inkább felújítottam a szülői házat. Utólag nézve ez volt életem 2 legrosszabb döntése!

Jelenleg a legolcsóbb 60+ m2 panel 5 emeletes tömbben nem is legjobb helyen ahol vásárolni akartam 39 millió! Azon a részen ahol vettem volna 45!

Tehát 9 év alatt 10-ről 45 millióra nőtt az értéke! Csak most az a különbség, hogy 2014-ben a 2x80000-es minimálbérből tudtak venni 1,5-2 szobás panelt 8-9 m-ért sok hitellel, most pedig 2x180000-ból kéne venniük kb 35 millióért.

Ami a fő probléma az ingatlan árak kb 4-5x-ére nőttek, míg a bérek csak 2-2,5x! Így az alsóbb rétegek aki tudtak lakást venni, valószínűleg napról napra élnek. A tehetősebbek vidéki városban már inkább tégla lakásokat vesznek. BP-től eltekintek, mert márt teljesen másak az árak, mint vidéken.

2023. jan. 7. 10:03
 24/39 anonim ***** válasza:
24%
2014ben nem 10 m volt egy panel marcal 1en sem, mert bar egy proli szr környék, 10 m ért győrben 2005 óta csak ujvárosban garzon volt elado maximum. A C kategoriasok kornyeken, szóval ez nem igaz a mondókából.
2023. jan. 7. 10:16
 25/39 anonim ***** válasza:
79%
2 panelt néztem meg egyiket 10 ért a másikat 11-ért árulták. Mindegyikben az eredeti burkolatok szekrények voltak, de nem lepusztulva
2023. jan. 7. 12:19
 26/39 anonim ***** válasza:
74%

25^+

A 2008 as válság kb 2010-12-re nyomta le nagyon az árakat. 14 közepétől kezdett kilőni, 2015-től pedig az állami támogatások (csok) miatt nagyon megindult minden. Én még 2013.12-2014.01 között nézelődtem, mielőtt még belengették volna a csok hírét.

2023. jan. 7. 12:24
 27/39 anonim ***** válasza:
100%

""magyar csöves" érzetűnek tűnik, hogy van 40-50 millió lakásra, de mellé még nincs 1-2 millió normális kényelmi beruházásokra"

Nincs 40-50 milliónk lakásra, se semmire. A lakást közel 40 éve vették a szüleim, azóta van a család birtokában. 1-2 milliós beruházásokra sincs pénz. Kemény 200 ezres nettó fizu mellett, örülök, ha a számlákat be tudom fizetni meg kajára jut, honnan a f#szomból akasszak le milliókat szerinted?

2023. jan. 7. 18:22
 28/39 anonim ***** válasza:
11%

24 vagyok a sok gyökér lepontozónak annyit hogy 1980 óta élek Győrben, jelenleg van 3 garázsom, 1 üzletem, 3 lakásom KIADVA. Volt több is és kevesebb is. Némi ralátásom van az árakra meg az ingatlanviszonyokra... kb 1 milliószor annyi mint amennyi ezeknek az életképtelen lepontozó gyökereknek életükben is lesz m meg az egész dinasztiájuknak.

Na csak ennyi.

2023. jan. 7. 18:32
 29/39 anonim ***** válasza:
100%
Remélem, a kérdező a válaszok érkezése óta a sarokban áll, lesütött szemmel .
2023. jan. 7. 22:01
 30/39 anonim ***** válasza:
100%

Igény és szükségletek kérdése, ki mit tart fontosnak. Nekem speciel a jól működő mosógép-hűtőszekrény-tűzhely-cirkó kombó ezerszer fontosabb, mint a légkondi. Ezek nélkül ugyanis nem vagyok hajlandó élni. A biztonsági ajtó is nagyon fontos, elismerem, de még ennél is fontosabb egy jó ágykeret és kényelmes matrac.

A 40-50 milliós lakások tulajdonosainak nem szükségszerűen vannak millióik a kredencben.

2023. jan. 8. 00:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!