Mennyibe kerül egy kis garzon kifestese?
A festés nem munka, arra eleve nem fizetünk ki több százezret ez alap. Szóval megveszed az anyagot, megcsinálod.
A glettelés az igen, ahhoz érdemes szakembert hívni, főleg ha a plafonról van szó. A falak glettelése megtanulható kis kézügyességgel. De ha az egészet szakemberrel csináltatod, azonnal kiszimatolják hogy lövésed sincs az egészhez szóval párszázezertől millióig kb. bármit kérhetnek amit nem szégyellnek. Persze a precíz munkára ez sem garancia, nagyrészük kontár mekk-mester...
Egy garzont fillérekből ki lehet festeni, de mivel ma már a semmihez sem értő diplomások áradata lepte el a gyíkot is, így azokat a hozzájuk hasonlító kétbalkezesek válaszait pontozzák fel, akik csupán milliókból képesek ezt is megoldani.
A lényeg, hogy azért járnak hosszú-hosszú évekig egyetemre, hogy legyen akkora jövedelmük amiből -ha több hónapnyit összeraknak- akkor ki birják fizetni egy 8 általánost végzett festő 3 napos munkadíját.
:)))
Sokba. En bolcsesz csajkent lekapartam a regi festeket, melyalapoztam, ket sor glett, kozte csiszolas, 3 reteg festek. Puff, nagyugy. Megneztem hozza ketto festo youtuber videosorozatat youtube-on, es jegyzeteltem.
De mi amugy is mindent csaladdal festunk. Itt nekem csak a nullatol gletteles volt ujdonsag, meg a kaparas. Csaladon belul senkinel se volt meg olyan falfelulet h le kellett szedni rola a regi festekretegeket. Csak max lyukakat gletteltunk, es papa.
Igazabol attol fugg mennyibe fog kerulni, hogy le kell-e kaparnod teljesen az also retegeket, vagy sem..
Ha nem kell kaparnod, akkor kb a maszkolas, lyukak glettelese, csiszolasa, ehhez eszkozok es anyag + a festek, es ahhoz eszkozok lesz a koltseged. Melyalapozot ne felejtsd el.
Ha kaparni kell, na az szivas, de megoldhato. De itt tobb lesz a glettanyagnak a koltsege joval, es sokkal tobb idobe fog telni a muvelet. Szaradasi idoket kell rahagyni..
En hetvegeken jartam fel csinalni a lakasomat hol egyedul, hol csaladdal, es hetkoznap munka utan beleraktam meg 3-4 orat. Igy lett meg egy honap alatt. De ebbe a bontasi ido is benne volt.
Ha festonek odaadod a kulcsot, nyilvan hamarabb vegez, nem te izzadsz, de elkeri az arat. A gletteles/kaparas szivas.
Nalam zaros hataridon belul nem is valalta el senki. Ha idore kell, kb hamarabb vegzel magad vele, mire talalsz festot, aki szoba all veled egyaltalan egyezkedni.
Nincs eleg szakember sajnos, ugy kell oket lasszoval fogni.
De hogy konkret legyek..
3 legnagyobb vodor hera matt
60 kilo glett (de en elore bekevertet vettem, itt sporolhatsz ha magad kevered, de akkor kell cucc amivel es amiben kevered, en nem akartam szarakodni)
1 marmon kanna melyalapozo (ez sok lett vegul, mert higitani kell)
1 nagy puha kerek kefe a megalapozo felvitelehez
Egy muanyag edeny a melyalapozohoz
A gletteleshez:
2 vegyes csomag spakli, legolcsobb obibol, 4 kulonbozo merettel
2 vegyes csomag vekony glettspakli
(Az elso csomagok elrozsdasodtak)
1 nagy glett terito vas
1 pillango vas gletteleshez
1 vodor, rongy, szivacs, glettvasak, spaklik tisztitashoz gletteles kozben.
Letra
Csiszolashoz: kezicsiszolo amibe belecsipeted a csiszololapot (nem muszaj)
De egy ponton kolcson kellett kernem tesom rezgocsiszolojat
Csiszolo lapok (a falra, megfolyasra, futescsovekre kulonbozo erossegu es texturajuak kellettek
Hah, el is felejtettem a Kb 1 liter festeket a csovekre..
Egy csomag normal eset kulonbozo meretekkel
1 pici kerek feju tomott ecset
Maszkolo szalagok ( ebbol kellett vagy 7-8 vastag
Folia (ebbol ket csomag vastag lepesallo kellett a padlora, a joeg tudja mennyi ment el mashova, mert a gletteles utan felszedtem az egeszet a pitsaba, feltakaritottam es leraktam ujat, hogy ne huzzam fel a hengerrel a tormeleket a falra)
Ujsagpapirral maszkoltam a tuzhelyet meg a radiatort, mert a foliaba beletapadt a festohenger
Nekem le kellett szedni a padlo szegolecet es ujat venni, ez kb 35 ezer volt ragasztocal, sziloval..
Kelleni fog festovodor, az a muanyag racsos lehuzo hozza
Maga a festo henger, abbol kell nagy, kicsi, es mini meret. Radiatort ha nem szeded le, moge kell egy hosszu nyelu hengernyel
Kell egy ilyen partvisnyel szeru teleszkop a festohengerhez.
Nem art par tartalekhenger..
Plusz nalunk zsiros keznyomokra kellett egy liter higieniai alapozo, ahhoz kulon henger fej
Kelleni fog nagyterhelest biro sittes zsak ha kaparsz falat, es sok szemeteszsak
Ha tobben festetek, akkor a festohengerekbol is tobb kell..
Esetleg ha a plafon es a fal koze diszszegozni akarsz, akkor ahhoz kell kes, gervago, a lec, hozza valo ragaszto.
Kell porszivo, takaritocuccok
Nekem kellett egy biztonsagi vedoszemuveg (legolcsobb obis) plafonkaparashoz es festeshez)
Es extra koltseg minden, ahol le kell szedned muszajbol a szegoket. (Ez persze nem kotelezo, de erre nem gondol senki..) nekem a kapar miatt kellett leszednem a szegoket. Amugy lemaszkolhatod oket
Takaritashoz kell meg felmoso, aminek a fejet dobod is el, volt egy kicsi sz@r porszivom, amit leharcolt a glettpor, ebbe tobbszor kellett szurot es zsakokat cserelni. (Ennek is van koltege am)
Nagyjabol ez volt a leltar nalam, de nalunk van egy nagy csaladi eszkozkeszlet, vodrok, teleszkopok, hengernyelek stb.. Amire nem kellett koltenem.
Szemetelszallitas koltsege, es eddig nagyjabol besunnyogtam mindent a kommunalisba xD de lesz egy lomtalanitas is.
Szoval aki 20 ezer ft-t ir, nem tudom hogyan szamolt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!