Mennyibe kerül egy 30 négyzetméteres garzon felújitása?
2-3 millióból ki lehet hozni. Bár felső határ a csillagos ég.
- gipszkarton 2500ft/nm
- Laminált padló 4000 ft/nm
- csempe 6000-8000 ft/nm
- fürdőkád 30-40.000 ft, beépítése is kb ennyi
- Fa galléria 350.000 ft volt nekünk 4 nm - fém drágább lett volna
- ablakok 100.000 ft/db ha egyedi méret akk még több.
- bejárati ajtó 150.000, belső ajtó 30-50.000 ft
Kb csak irányadó árakat írtam, 2 éve ennyibe került nekünk.
"Kb csak irányadó árakat írtam, 2 éve ennyibe került nekünk."
2 év alatt nagyon megdrágult minden és mindenki. Felénk már 4000 ft/m2 a glettelés és 3000 ft/m2 a festés.
Azt tegyük hozzá, laminált padlóhoz kell szegély, alátét, meg esetleges ékek, rögzítőfülek.
Hidegburkolatnál is ragasztó, alapozó, szintező fülek, ékek, élvédők, burkolatváltók. Lehet nem árt az egész felületnek egy kiegyenlítés, amivel sokan nem számolnak, de sok anyagot és pénzt el tud vinni.
Egy jobbféle bejárati ajtó is inkább 250-300 ezer, belső ajtó 60-80+beépítés, ha egyedi méret akkor meg 100+
Kád mellé is szerelvények, zuhanyszett, minden egyéb, beépítés, körülfalazás. Alapvetően kérdés a gépészet, villany, mennyit kell bontani alakítani.
Nyilván kérdés mi az igényszint, 2-3 millióból talán akkor jönne ki, ha mindent magadnak csinálsz meg és a legolcsóbb anyagokat veszed. Ha minőségibb anyagok, és szakemberek kellenek akkor inkább duplája.
Legjobb, ha megcsinálod amit tudsz, ha pénzed és időd engedi, mert olcsóbb később sem lesz.
Vannak jól ütemezhető dolgok, ajtó-ablak csere.
Vagy külön a fürdő, konyha, wc, stb.
Illetve kérj be ajánlatokat szakemberektől, lesz elképzelés plusz mondanak elég sok dolgot amire oda kell figyelni.
"Akkor nem idén fogok ebbe belevágni"
Jövőre még drágább lesz.
Nekem 4 milliót mondott a generál kivitelező.
Aztán hozzátette, hogy plusz anyagdíj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!