Ezekben 20-30 négyzetméteres ún stúdiólakásokban milyen élni?
Nem vagyok érintett, de azért túlzol.:)
"egyik oldalon hatalmas konyhapult, tőle 2 méterre meg már az ágy"
Nanananana.:)
30 nm-es még külön ablakos konyha is lehet.
Van egy 35 nm-es lakásunk, 6 helyiségből áll, mindegyik ablakos, a lakás 2 frontos, a konyha 6 nm, ablakos, étkező is fér bele.
Ha elveszek 5 nm-t, még mindig belefér így.
Különben ez max. másfél személyes lakás (1 fő+szerető vagy 1 fő+kicsigyerek).
De azért vendéget is lehet fogadni.
35 nm-ről tudtam tapasztalatot mondani.
20 nm-es újépítésű lakás már nincsen, mivel 16 nm-től lehet egy szoba szoba a konyhapult nélkül, tehát 19 nm kell legyen a szobakonyha, ehhez jön az előszoba és a fürdő, szerintem 26 nm a minimum.
Talán kb. 10 évvel ezelőtt volt még 14 nm egy szoba, 12 nm sokkal régebben.
Szerintem személytől függ.
Én nem szeretnék ilyen pici térben életvitelszerűen élni, mert úgy érezném, hogy szállodában vagyok, vagy kórházban, egy átmeneti állapotban és idővel klausztrofóbiám lenne a bezártságtól.
A nagy, tágas tereket szeretem, a szobám önmagában 22 m2 ahol most ülök és nem ez a legkisebb szoba a lakásban.
Akinek viszont nincs más megoldás, nyilván jobb mint az albérlet.
35 m2 már vállalható egy párnak, ha jó az elosztása.
De ehhez még kell egy plusz tároló, ahova a ritkán használt cuccokat el tudjátok pakolni.
Nekünk a nappalink 22 m2 (panellakás)
Ha oda be kéne zsúfolni egy fürdőt meg konyhapultot, furán néznék...
Mi valami 34 négyzetméteren élünk a párommal. Az előző válaszolókat is megértem, de akkor én leszek az ellenpélda: nem szívesen költöznék ennél nagyobb lakásba, akkor se ha fizetnének. :D
Imádom hogy pici... alacsony a rezsi, pillanatok alatt kitakarítható, "kuckós", stb.
Nekünk a háló el van különítve, de szerintem nem lenne gond az se ha ez nem lenne, aludtunk már a nappaliban is és nem volt semmi gond vele. Imádom, hogy a nappali + konyha + étkező egy légtér, ezt határozottan nem váltanám le különválasztott megoldásra.
#8: azért az alacsony rezsi nem elsősorban a lakás méretétől függ.
A fűtésen kívül a rezsi többi összetevője ugyanannyi a 30 m2 és 100 m2 lakásban is.
A fűtési díj meg szigetelés, fűtési mód és fázósság kérdése.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!