Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ezekben 20-30 négyzetméteres...

Ezekben 20-30 négyzetméteres ún stúdiólakásokban milyen élni?

Figyelt kérdés
Mármint olyanokhoz szól a kérdésem, akik ilyenben élnek. Lakáskeresésben vagyok és ez is felmerült opcióként. Egyelőre csak képeket, látványterveket láttam. Picit nekem bizarrnak tűnik, hogy egy szoba, egyik oldalon hatalmas konyhapult, tőle 2 méterre meg már az ágy, stb. No meg mennyi személyes tárgyat tud valaki elhelyezni? Vagy ezek inkább csak alkalmi, de nem életvitelszerű lakhatások? Normális, tapasztalati válaszokat kérnék, köszönöm.

2020. okt. 19. 04:37
 1/9 anonim ***** válasza:
49%

Nem vagyok érintett, de azért túlzol.:)

"egyik oldalon hatalmas konyhapult, tőle 2 méterre meg már az ágy"

Nanananana.:)

30 nm-es még külön ablakos konyha is lehet.

Van egy 35 nm-es lakásunk, 6 helyiségből áll, mindegyik ablakos, a lakás 2 frontos, a konyha 6 nm, ablakos, étkező is fér bele.

Ha elveszek 5 nm-t, még mindig belefér így.

2020. okt. 19. 04:39
 2/9 anonim ***** válasza:
84%

Különben ez max. másfél személyes lakás (1 fő+szerető vagy 1 fő+kicsigyerek).

De azért vendéget is lehet fogadni.

2020. okt. 19. 04:41
 3/9 A kérdező kommentje:
Ez oké, én az újépítésű projektek egyhelyiséges lakásaira gondoltam. Ahogy mondottam volt, TAPASZTALATI leírásokat kérnék.
2020. okt. 19. 04:43
 4/9 anonim ***** válasza:
87%

35 nm-ről tudtam tapasztalatot mondani.

20 nm-es újépítésű lakás már nincsen, mivel 16 nm-től lehet egy szoba szoba a konyhapult nélkül, tehát 19 nm kell legyen a szobakonyha, ehhez jön az előszoba és a fürdő, szerintem 26 nm a minimum.

Talán kb. 10 évvel ezelőtt volt még 14 nm egy szoba, 12 nm sokkal régebben.

2020. okt. 19. 04:49
 5/9 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem személytől függ.

Én nem szeretnék ilyen pici térben életvitelszerűen élni, mert úgy érezném, hogy szállodában vagyok, vagy kórházban, egy átmeneti állapotban és idővel klausztrofóbiám lenne a bezártságtól.

A nagy, tágas tereket szeretem, a szobám önmagában 22 m2 ahol most ülök és nem ez a legkisebb szoba a lakásban.

Akinek viszont nincs más megoldás, nyilván jobb mint az albérlet.

2020. okt. 19. 08:47
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

35 m2 már vállalható egy párnak, ha jó az elosztása.

De ehhez még kell egy plusz tároló, ahova a ritkán használt cuccokat el tudjátok pakolni.

Nekünk a nappalink 22 m2 (panellakás)

Ha oda be kéne zsúfolni egy fürdőt meg konyhapultot, furán néznék...

2020. okt. 19. 11:27
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
27 négyzetméteres garzonban nyomorgunk hárman. Hát, bátran állíthatom, ez nem élet. Igaz, nem egyterű, de így sem lehet elvonulni benne sehova és semminek sincs fix helye. Jó elosztás esetén egy személyre még csak-csak elmegy egy ekkora lyuk, főleg akkor, ha az ember csak aludni és néha főzni jár haza. Láttam én már konyhapultba épített vécét is, így azon fenn sem akadok, ha az ágyon fekve meg tudod keverni a készülő levest egy teljesen egyterű "stúdióban".
2020. okt. 19. 18:33
 8/9 anonim ***** válasza:

Mi valami 34 négyzetméteren élünk a párommal. Az előző válaszolókat is megértem, de akkor én leszek az ellenpélda: nem szívesen költöznék ennél nagyobb lakásba, akkor se ha fizetnének. :D

Imádom hogy pici... alacsony a rezsi, pillanatok alatt kitakarítható, "kuckós", stb.

Nekünk a háló el van különítve, de szerintem nem lenne gond az se ha ez nem lenne, aludtunk már a nappaliban is és nem volt semmi gond vele. Imádom, hogy a nappali + konyha + étkező egy légtér, ezt határozottan nem váltanám le különválasztott megoldásra.

2020. okt. 20. 15:03
 9/9 anonim ***** válasza:
62%

#8: azért az alacsony rezsi nem elsősorban a lakás méretétől függ.

A fűtésen kívül a rezsi többi összetevője ugyanannyi a 30 m2 és 100 m2 lakásban is.

A fűtési díj meg szigetelés, fűtési mód és fázósság kérdése.

2020. okt. 20. 15:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!