Padlófűtést szeretnénk a nemrég vásárolt régi építésű házunkba. Egyik szobában sajnos fel kellett verni a szerelőbetont. Az alatta lévő salakra mehetnek a padlófűtés rétegei?
Vagy esetleg vissza kell betonoznunk előtte azt a szobát? Ha nincs alatta szerelőbeton fenn áll a veszélye, hogy megsüllyed a padlófűtés?
Köszönöm a válaszokat!
Padlófűtés:
Szellőztetés után lehet 1-2 fok ingadozás, ezt sokan úgy kerülik ki, hogy ablaknyitás előtt leveszik a termosztátot, majd 10-15 perccel a szellőztetés után visszaállítják.
Nálam a padló 1-3 fokkal melegebb, mint a lakás.
Radiátor előnye: hideg lakást hamarabb felfűti.
Hátránya: a padló hidegebb.
Egyáltalán nem vagyok mérnök, de még annyit én is felfogok, hogy a meleget bent tartja a szigetelés, vagyis nem tud emiatt nagyot ingadozni a hőmérséklet. Erre a padlófűtésben a sok beton még külön ráerősít, lassan melegszik fel és lassan hűl ki. Nálunk fél fokot ingadozik a hőmérséket: 21,5-en kapcsol be a kazán, 21,7-en ki. Mire feljön az összes meleg a padlón, pont 22-ig nyomja a hőmérsékletet.
Itthon vagyok HO-ban, szoktam figyelni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!