Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Padlófűtést szeretnénk a...

Padlófűtést szeretnénk a nemrég vásárolt régi építésű házunkba. Egyik szobában sajnos fel kellett verni a szerelőbetont. Az alatta lévő salakra mehetnek a padlófűtés rétegei?

Figyelt kérdés

Vagy esetleg vissza kell betonoznunk előtte azt a szobát? Ha nincs alatta szerelőbeton fenn áll a veszélye, hogy megsüllyed a padlófűtés?

Köszönöm a válaszokat!

2022. okt. 24. 22:26
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
20%
Akik padlófűtés pártik miért úgy akarják elmagyarázni, mintha nem egy termosztát kapcsolná be a fűtést, hanem a padlófűtésnek lelke lenne és ő magától kitalálja mi a jó a bent lakóknak?
2022. okt. 25. 20:25
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem senki nem mondta, hogy nem termosztát szabályozza, hanem hogy a nagy felület miatt nem hűl le igazán, amikor a termosztát lekapcsolja a kazánt, tehát nagyjából ugyanazt a hőfokot tartja. 6 éve élünk padlófűtéses házban, előtte radiátorosban éltünk, lényegesen kisebb a hőingás a padlófűtésnél. Nem lelke van, hanem a nagy felület miatt sokáig tartja a hőt.
2022. okt. 25. 20:37
 23/24 anonim ***** válasza:

Padlófűtés:

Szellőztetés után lehet 1-2 fok ingadozás, ezt sokan úgy kerülik ki, hogy ablaknyitás előtt leveszik a termosztátot, majd 10-15 perccel a szellőztetés után visszaállítják.

Nálam a padló 1-3 fokkal melegebb, mint a lakás.

Radiátor előnye: hideg lakást hamarabb felfűti.

Hátránya: a padló hidegebb.

2022. okt. 25. 21:10
 24/24 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem vagyok mérnök, de még annyit én is felfogok, hogy a meleget bent tartja a szigetelés, vagyis nem tud emiatt nagyot ingadozni a hőmérséklet. Erre a padlófűtésben a sok beton még külön ráerősít, lassan melegszik fel és lassan hűl ki. Nálunk fél fokot ingadozik a hőmérséket: 21,5-en kapcsol be a kazán, 21,7-en ki. Mire feljön az összes meleg a padlón, pont 22-ig nyomja a hőmérsékletet.

Itthon vagyok HO-ban, szoktam figyelni.

2022. okt. 26. 18:33
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!