Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Padlófűtést szeretnénk a...

Padlófűtést szeretnénk a nemrég vásárolt régi építésű házunkba. Egyik szobában sajnos fel kellett verni a szerelőbetont. Az alatta lévő salakra mehetnek a padlófűtés rétegei?

Figyelt kérdés

Vagy esetleg vissza kell betonoznunk előtte azt a szobát? Ha nincs alatta szerelőbeton fenn áll a veszélye, hogy megsüllyed a padlófűtés?

Köszönöm a válaszokat!

2022. okt. 24. 22:26
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
76%
10-es, én nem vagyok szakember, akkor nekem elmagyaráznád? Mert még mondig nem értem mi a baj a komforttal. Én írtam, hogy mindenhol padlófűtés van a házban. Radiátor nincs sehol, és nem is érezzük a hiányát, pedig én amúgy extra fázós vagyok. Lehet, hogy divat lett, de gondolom nem véletlenül, kellemes, hogy nem jéghideg a padló, és praktikus, hogy nincsenek ormótlan radiátorok a falon.
2022. okt. 25. 11:46
 12/24 anonim ***** válasza:
20%

Pontosan. Még a padlófűtéses oldalakon is leírják, hogy radiátorral komfortos.

Mivel nyáron is meg lehet fázni, ha hirtelen pár fokkal hűvösebb helyre mész: klímás üzlet, stb

Télen se jó a hőingás.

Akármilyen fokra állítod a termoszt, pl 25, mire érezni fogod a padló melegét, már csak 23 fok lesz, aztán meg 27 fok lesz, mire átadja az összes meleget.

Ez a hőingás minden csak nem komfortos.

2022. okt. 25. 11:50
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Hogy mi? De most mondtam, hogy nincs radiátor 🙄 Pont hogy a padlófűtésnél nincs hőingás. Egyenletes 24 fok van mindenhol a lakásunkban. Az igaz, hogy lassabban melegszik fel, ha előtte nem működött, de utána fixen tartja a hőt. A padlófűtést nem kell lecsavargatni, ha elmész otthonról, úgy akkor tényleg macerás lenne. Beállítod a kívánt hőfokot és annyi lesz, mindig, minden napszakban.
2022. okt. 25. 12:44
 14/24 anonim ***** válasza:
75%

5 vagyok!

10! Nem kéne személyeskedni, mert semmit sem tudsz rólam, viszont az ilyen beszólások téged jellemeznek!

12! Az általad felvetett problémára találták ki a PID vezérlésű termosztátot. Tömören: öntanuló, tehát néhány nap alatt megtanulja mennyivel korábban kell leállítania a kazánt, hogy ne fűtse túl a házat.

A padlófűtés csak átmeneti időben nem tudja lekövetni a hőmérséklet változást, hiába van hozzá pid termosztát. pl: éjjel hideg van megy a fűtés, délelőtt ki süt a nap és felmelegíti a házat, a termosztát ezzel nem tud mit kezdeni. csak lekapcsolja a kazánt viszont a beton tehetetlenségéből adódóan leadja a hőt. pl2: 1 termosztátos szabályzás átmenti időben: délután süt a nap, a termosztát körül a nap felmelegíti a helységet így a kazán nem kapcsol be időben. Estére a szobákban kicsit hidegebb lesz. Emiatt szokták nyomkodni a hőmérsékletet a termosztátokon. Viszont alapvetően némi késéssel, de utoléri magát a rendszer, ha nem piszkálják.

2022. okt. 25. 13:15
 15/24 anonim ***** válasza:
23%

De ősszel elég napi 1 órát fűteni, hogy ne legyen hőingás pl napsütéses dél és a hideg éjszaka közt.

Télen meg napi 4 órát kell fűteni.

A padlófűtés honnan tudja milyen az idő termosztát nélkül???

Mikor mennyit kell fűteni?

Akinek ez bonyolult, azzal valami nem oké :D

Vagy a padlófűtés napi 24 órát fűt? Hát akkor tényleg nincs hőingás :D

2022. okt. 25. 14:26
 16/24 anonim ***** válasza:

A komfort 1 alaphőmérsékletet jelent.De ezt a tartós téli hideghez kell viszonyitani,és nem mostani kellemes napokhoz,éjszakákhoz.

Továbbá senkivel sem fogok itt vitát nyitni.Okos ember más kárán tanul.

Jó napot !

2022. okt. 25. 14:37
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

11# teljesen igaza van. A padlőfűtés nagy mérete, és tömege miatt egyenletes a hőleadás.

Nincs a nagy hőingás és cirkuláció mint a radiátorok közelében.

2022. okt. 25. 14:47
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk 120 m2 két szintes '84-ben épült ház, nyílászárók cserélve, tető újra szigetelve. Csak padlófűtés.

Termosztár 21 fokon.

Alsó szinten 21 fok, felső szinten 23.

2022. okt. 25. 15:22
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Padlófűtésnél, legalábbis a mienknél nincs ilyen, hogy 1 órát fűt, meg 4 órát fűt. Annyira fűti fel a padlót, hogy kb másfél méter magasságban a levegő elérje a kívánt hőmérsékletet. Mivel nagy felületről van szó, nem az van, mint a radiátornál, hogy hol forró, hol hideg, nem is érződik melegnek, max nagyon enyhén langyosnak, folyamatosan. Nincs hőingás. Ha kikapcsolod, kb másfél nap, mire rendesen kihűl, tehát sokáig tartja a hőt. Egy nagyobbb szellőztetés után kb 5 perc mulva ugyanolyan meleg van, mint előtte, mivel a padló, és ezáltal a falak, bútorok nem hűlnek le, a levegő pedig gyorsan visszamelegszik.
2022. okt. 25. 18:16
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
22 fok van nálunk, reggel, délben, délután, este, hajnalban. Napi 1-1 órára kapcsol be a kazán, télen szokott 4-5 órát fűteni. 2-t este, 2-t hajnalban. Nagyjából. Radiátor nincs. Nőként imádom, a radiátoros fűtésnél lefagyott a lábam.
2022. okt. 25. 18:58
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!