Milyen anysg/megoldás lenne az ideális?
Van egy családi házam. Körbe szigetelt.
A tetőtér vagyis padlás nincs beépítve, gyakorlatilag csak pár dobozt tárolok ott, meg olyan dolgokat amik 5 évente kellenek.
A lényeg, hogy csak 1 szoba fölött van betonfödém, a többi helyen nincs.
Ne kérdezzétek hogy miért, a házat nem én építettem.
A következő időszakra való tekintettel arra gondoltam hogy jobban leszigetelem a ház alsó szintjét a padlástól. Eddig is szigetelve volt/van de elég hevenyészett módon, pl hungarocell táblákat rakott le a régi tulaj, egy részen pedig durva faforgács van....
A kérdés arra irányul hogy milyen szigetelést ajánlanátok amit viszonylag könnyen én is le tudok rakni és hatásos is?!
Nem fogok járkálni rajta.
Párazáró fólia mire kell? Vagy nem kell?
A padlásod alatt mi van? Milyen rétegek?
(van-e gipszkarton?)
Akkor nem kell párazáró a padlásra, mert -ha szabályosan csinálták a gipszkartonozást-, akkor a gipszkarton fölött már van párazáró fólia.
A funkciója egyébként, hogy a felső szinten keletkező meleg, párás levegő ne szálljon fel, a padláson levő szigetelőanyagba, mert ott a hideg miatt lehűl, kicsapódik, és vízzé alakul, ami idővel csökkenti a szigetelési képességét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!