Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Milyen anysg/megoldás lenne...

Milyen anysg/megoldás lenne az ideális?

Figyelt kérdés

Van egy családi házam. Körbe szigetelt.

A tetőtér vagyis padlás nincs beépítve, gyakorlatilag csak pár dobozt tárolok ott, meg olyan dolgokat amik 5 évente kellenek.

A lényeg, hogy csak 1 szoba fölött van betonfödém, a többi helyen nincs.

Ne kérdezzétek hogy miért, a házat nem én építettem.

A következő időszakra való tekintettel arra gondoltam hogy jobban leszigetelem a ház alsó szintjét a padlástól. Eddig is szigetelve volt/van de elég hevenyészett módon, pl hungarocell táblákat rakott le a régi tulaj, egy részen pedig durva faforgács van....

A kérdés arra irányul hogy milyen szigetelést ajánlanátok amit viszonylag könnyen én is le tudok rakni és hatásos is?!

2022. aug. 27. 22:01
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
azt vegyed figyelembe, hogy a feltekert üveggyapot nem lépésálló, így be kell borítani valamivel, vagy lépésálló szigetelést válassz
2022. aug. 28. 09:30
 12/16 anonim ***** válasza:
Vagy nem kell rajta járkálni...
2022. aug. 28. 09:55
 13/16 A kérdező kommentje:

Nem fogok járkálni rajta.

Párazáró fólia mire kell? Vagy nem kell?

2022. aug. 28. 12:27
 14/16 anonim ***** válasza:

A padlásod alatt mi van? Milyen rétegek?

(van-e gipszkarton?)

2022. aug. 28. 12:35
 15/16 A kérdező kommentje:
Igen gipszkartonozva van
2022. aug. 28. 13:03
 16/16 anonim ***** válasza:

Akkor nem kell párazáró a padlásra, mert -ha szabályosan csinálták a gipszkartonozást-, akkor a gipszkarton fölött már van párazáró fólia.

A funkciója egyébként, hogy a felső szinten keletkező meleg, párás levegő ne szálljon fel, a padláson levő szigetelőanyagba, mert ott a hideg miatt lehűl, kicsapódik, és vízzé alakul, ami idővel csökkenti a szigetelési képességét.

2022. aug. 28. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!