Milyen anysg/megoldás lenne az ideális?
Van egy családi házam. Körbe szigetelt.
A tetőtér vagyis padlás nincs beépítve, gyakorlatilag csak pár dobozt tárolok ott, meg olyan dolgokat amik 5 évente kellenek.
A lényeg, hogy csak 1 szoba fölött van betonfödém, a többi helyen nincs.
Ne kérdezzétek hogy miért, a házat nem én építettem.
A következő időszakra való tekintettel arra gondoltam hogy jobban leszigetelem a ház alsó szintjét a padlástól. Eddig is szigetelve volt/van de elég hevenyészett módon, pl hungarocell táblákat rakott le a régi tulaj, egy részen pedig durva faforgács van....
A kérdés arra irányul hogy milyen szigetelést ajánlanátok amit viszonylag könnyen én is le tudok rakni és hatásos is?!
Mondjuk 20 cm vastagságban már jó szigetelésnek számít?
Táblákban árulják vagy tekercsben? Mekkora a súlya? Bocsi hogy ennyit kérdezek, de nő vagyok
Inkább bálának mondanám. Nem nehéz, de a nagy méret miatt egyedül nehézkes felcipelni a padlásra.
Egyébként kb. 2 perc youtube-ozás és meg lehet tanulni mindent ahhoz, hogy leterítsd a padlásra
Hány cm szigetelés van a faladon?
Kb annyi az elég a padlásra is.
20 cm már az újépítésű házaknál is elegendő, a legszigorúbb energetikai szabályok szerint is.
Van tábla is meg tekercs is. Válaszd amelyikkel szívesebben dolgozol, az anyagban nincs különbség.
10 kilónál nincs több egy egész bála.
15 cm szigetelés van körben.
A padlásfeljáró a garázsban van, a "lyuk" kb méterszer méteres.
Ha azon felfér akkor megoldom, mást nem felhúzom egy kötéllel vagy valami :)
Mindenkinek köszönöm!
Akkor legyen 2x 10 cm szerintem.
1x1en be kell férnie.
Ha nem, akkor kibontod és az anyagot pakolod fel. Szerezz be egy szemüvegez, ha így lesz, mert gáz ahogy hullik vissza amikor létráról nyomod felfelé.
(barkácsboltban is kapni szemüveget, de egy úszószemüveg is tökéletes)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!