Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Gázcirkó helyére villanybojler...

Gázcirkó helyére villanybojler beköthető könnyen?

Figyelt kérdés

A gázcirkót szeretném kicserélni klíma fűtésre + elektromos panelre, a melegvíz ellátást pedig villanybojlerrel oldanánk meg. A szerelőt hétvége miatt nem tudom felhívni, így csupán itt érdeklődnék, hogy a cirkóhoz (vagy cirkóból) kivezetett csöveket, a szerelő egyszerűen össze tudná kötni a vízbojlerrel? (Jelenleg a cirkó a pincében lévő kazánházban van, s a vizesblokk a földszint és 1. emeleten van, így szívesen itt hagynám a bojlert a kazánházban, ahol nincs szem előtt a fürdőben :) )

Köszi a választ! :D

2022. júl. 9. 09:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
6/10 - Kérdezem, hogy a napelem telepítő vállalkozó nem közölte előre, hogy a napelem rendszer üzembe helyezése/bekapcsolása az u. n. ad-vesz mérő felszerelése után lehetséges?
2022. aug. 16. 06:44
 12/15 anonim ***** válasza:

Az eonos ügyintéző azt mondta, hogy az oda-vissza mérő napelemes többlet termelését a H tarifás fogyasztásból levonják. Ezután rendeltem meg a H tarifás mérő helyet a regisztrált szerelőtől 2021.01 körül. Sajnos nem írásban történt a beszélgetés..., munkatársamnak ugyan ezt mondták (lehet ugyan az a személy) csak ő használat közben esett pofára, én meg akkor mikor megrendeltem a 2 mérőhelyes szekrényt.

1,5 évig húzódott a hálózat fejlesztés és az áram bekötése hozzám, mert több ampert akartam, mint amit adni tudtak. Az órát 2022. júliusban rakták fel.

A generálkivitelező szerződésem pedig 2021 decemberi, de csak idén tavasszal tudtam meg ezt az apróságot a H tarifáról.

A napelem szeptemberben kerül fel a tetőre.

2022. aug. 16. 09:13
 13/15 anonim ***** válasza:
Csak a normál nappali árammérő lehet ad-vesz mérő. A H tarifás mérő csak fogyasztás mérésére alkalmas, visszatáplálásra nem. A H tarifás áramkörre nem szabad rákötni az invertert, mert az a visszatáplálást is fogyasztásnak mérné. Az invertert csak a normál nappali áramkörödre szabad rákötni, mert azon keresztül tud visszatáplálni a hálózatba és a visszatáplálást külön mérni. Amit a nappali áramod ad-vesz órája mért szaldó többlet visszatáplálás mennyiséget, azt a kWh-t levonhatják a H tarifás mérődöm mutatott fogyasztásból. Ha csak szeptemberben szerelik fel a napelemeket, akkor eddig nincs visszatáplálásod a hálózatba, tehát nem érhetett veszteség.
2022. aug. 17. 16:05
 14/15 anonim ***** válasza:

Azóta már mindent is tudok ezekről a rendszerekről.

160000 ft felára volt a 2 mérőhelyes szekrénynek, 52000 felára volt a H tarifa lakásosztóig történő előkészítésének.

Ezt a pénzt buktam, bár lehet egyszer még jól jön. Ki tudja milyen módosításokat csinálnak még.

2022. aug. 17. 16:12
 15/15 A kérdező kommentje:

Jaja, ez is felsorolható “értéknek”, ha még nincs is használva! :D Köszi a javaslatot, meg is rendeltem az All Easy Pro-kat (5kw a foldszintre, 3.5kw az emeletre).

Napelemet is most tervezném elkezdeni - csak előtte a villanyt kell rendberakni :D Szeptemberben neked milyen méretű elemek fognak jönni? S kikkel csinálod, ha nem titok? :)

2022. aug. 17. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!