Társasházi lakás esetén van lehetőség olyan átalakításra, amivel maradok gázüzemű melegvíz előállításon, de a gyűjtőkéményből kiszállok? Szakemberek?!
Mindig cseszegetnek a keményseprők a béleléssel, meg is csináltatnám, de van olyan lakó, aki nem szeretne ebbe beszállni sem kiszállni a keményből, szóval más megoldást kell keresnem, mert vagy mindenki kiszáll és akkor egyedi kéményre alakíttatom vagy ha más benne marad, akkor béleltetni nem lehet. Ezt megkérdeztem.
Villanybojlert nem szeretnék. Cirkót engedélyeznek még szellőzőbe építeni vagy már tilos? Teljesen átállnék, ha kell cirkóra mindenhol. Kihez lehet fordulni? Vagy bármilyen parapetes megoldás létezik még? Épületgépész tervező? Bármi tipp? Köszönöm a segítséget
Előbb utóbb minden társasházi kémény ki kell béleltetni.
Mi most vettünk társas házban a 3 emeleten lakást,(ez a legfelső színt )
ahova kondenzátoros kazánt szereltek be,100 l es melgvíz tárolóval.
Én most kerültem ide,nem ismerem a szabályait.
Közös gyűjtőkéménynél ez egy elég bonyolult dolog. Keress rá a neten, léteznek megoldások, de szinte mindenhol más. Tudtommal cirkót már nem engedélyeznek, csak kondenzátorost, ahhoz pedig elengedhetetlenül kéménybélelés kell.
Gázos szaki esetleg tudja a megoldást, ők már biztosan szereltek hasonló társasházban.
Mi lenne, ha kihívnál egy gázost és kérnél ajánlatot tőle?
Mondjuk ülj le, mielőtt megnézed az ajánlatát. Miért nem akarsz villanybojlert?
Létezik parapetes gázkazán, a neve "MIKA". Sőt, ezt kombi kivitelben is gyártják.
Van, aki dicséri, van, aki átkozza. Olvass utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!