Elektromos villanybojler (80L) mennyi áramot eszik meg egy hónapban télen?
1200 wattos bojlerben gondolkodom, de olyan helyiségben lenne ahol nincsen fűtés és télen van mikor lemegy 10 fok alá is a hőmérséklet...
2 személynek lenne... nem menne mindig a bojler, tehát nem fix bekötésűre tervezem, leginkább akkor menne ha itthon vagyok, ha nem vagyok itthon, nem menne...
Jelenleg gáztűzhelyen főzöm a vizet ami palackos, viszont ez a gáz mizéria Putyinnal kezd egyre jobban aggasztani, már most is nehéz hozzá jutni a palackhoz meg vagy 8000 ft egy csere és havonta kell cserélni...
Arra lennék kíváncsi, hogy villanybojlerrel mennyibe jönnék ki??
Az a 10 fokos hely, nem túl nyerő. Ugye minél nagyobb a hőfokkülönbség( vized és környezet) annál nagyobb a hűlési veszteséged. Minél hidegebb a vized, annál drágább lesz felfűteni.
Próbálj optimális helyet találni,hogy minél kevesebb energia fogyjon.
Attól hogy a pincében van nem fog gyorsan kihűlni,mert nagyon jó a hőszigetelése. Aztán van 1 olyan funkciója is,hogy fagyás elleni védelem.
10 fok alá nem megy a víz hőfoka .Nekem is pincében van,hétvégi telken.
40 fokra van állítva,mert 2 főre elegendő a meleg víz.Ha elfogyna nagyon gyorsan utána melegit. Lakossági tarifa,bármikor utána melegít ha szűkséges .
Ez a villanyszámlát kevésbé dobja meg.
Erre a villanybojlejre gondoltam...
Am. nincs vezérelt áram köröm, annak beszereltetése vagy fél milla lenne...
Sajnos az évi 1200 kw-om is meg van, így semmilyen kedvezmény nincsen.
Túl sokat nem fog fogyasztani, mivel mindössze 1200 Wattos.
(Ugyanekkora Hajdú pl. 1800 Wattos.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!