Rozsdás víz folyt a villanybojlerből?
Már hosszú ideje, de egyre rozsdásabb víz folyt a kb. 2-3 éves Hajdú bojlerből, amit ma szétszedtem, hogy kiszedjem a vízkövet és kicseréljem amiket szükséges. A belső palástot átvizsgáltam elemlámpával, teljesen hibátlan.
Viszont a vízkő között egy kb. pingponglabda nagyságú rozsdás tömör vasdarabot találtam benne, ami egyáltalán nem belevaló. Gyaníthatóan ebből folyt folyamatosan a rozsda.
Lehet, hogy a gyártásnál valaki "vicceskedett"?
A gyártásnál nem hiszem. Gondolj bele, hogy ha az a gyárból benne lett volna, a csomagolás, szállítás, eladás, szerelés során mit zörög benne... Szét is verte volna a belsejét, meg milyen hangja lett volna. Meglepne, ha senki nem veszi észre.
Inkább utólag tette bele valaki, hogy az elektrolitikus korrózió azt zabálja meg... Kicsit érdekes gondolat, de az alapján, hogy azt mondod,. a palást érintetlen... Akár még működhetett is :D
Volt már az anód cserélve?
Lehet egy kókány mestőr ügyeskedett vele.
Most hogy így gondolkodom, az aktív anód megvolt benne? Az alaplapon, a fűtőszál mellett.
Lehet az fogyott el, és elrohadva kidőlt.
Köszi a válaszokat.
A bojler újonnan lett vásárolva és most lett először szétszedve.
Az anód fele még meg volt, és vízkő is alig volt benne.
Most kicseréltem az anódot, a fűtőszálat és a tömítést is ha már szétszedtem.
A vasdarabot meg kidobtam a kukába, hogy ne is lássam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!