10cm es válaszfalra fel szabad fúrni 120 literes villanybojlert?
Én nem hiszem, hogy automatikusan kimondható, hogy nem tartja meg.
Senki nem kérdezte, hogy miből van a fal.
Nem mind1, hogy ytong-ból, üreges kerámia téglából tömör kerámia téglából vagy vas betonból van.
Elbírja! Átmenő csavarral kell rögzíteni, a túloldalon annyira kell megvésni a téglát hogy le lehessen gipszelni a falsikra a falat, utána egy pici glett és már nem is látszik.
pl: [link]
de sokkal olcsóbb venni egy menetesszárat, néhány anyát. laposvas darabokat 3-5 mm vastag nagyon max 2db 100x100 mm. ezeket egy lakatos el szokta már dobálni...
Én a sajátomat hegesztettem, mert adott volt minden hozzá (laposvasra a menetesszárat, és a bojler felől van anyával rögzítve. így csak a vakolatot kellett levernem, nem kellett megvésnem a téglát.) Ez volt 2001-ben, a 150 liter bojler azóta is a 10 cm falon lóg! nem repedezik sehol a fal, jól érzik magukat...
megjegyzésként: 1 rétegű 12,5mm gipszkartonba 2 db fém gipszkarton dűbellel rögzített konyhai felső szekrény 60kg-ig terhelhető!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!